Sarımsak bozuluyorsa bu teknikle asla bozulmuyor! Ve aylarca taze kalıyor

Sarımsak bozuluyorsa bu teknikle asla bozulmuyor! Ve aylarca taze kalıyor
Sarımsağın bozulmasını önleyen aşçılık sırrı. Kesinlikle denemelisiniz

Sarımsak, Türk mutfağında çokça tüketilen bir sebze. Sarımsağın birden çok faydası bulunuyor. Birçok uzman mutlaka sarımsak tüketilmesini öneriyor.

SARIMSAĞIN SAYISIZ FAYDASI BULUNUYOR

Sarımsağın başlıca faydaları bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarla belli oldu.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Uzmanlara göre; Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sarımsak, kalp sağlığına faydalıdır. İçerdiği allicin adlı bileşik, kan damarlarını genişleterek kan akışını artırır ve kan basıncını da düşürür. Ayrıca, sarımsağın kalp krizi riskini azalttığı da bilinmektedir.

garlic-3617113-960-720.jpg

Sarımsak, sindirim sistemine de faydalıdır.

Sarımsak, cilt sağlığına da iyi gelmektedir. İçerdiği bileşenler sayesinde yaşlanma belirtilerini azaltır.

SARIMSAĞIN AYLARCA BOZULMASINI ÖNLEYEN AŞÇILIK SIRRI

tgrthaber.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Sarımsağın bozulmasını önleyen yöntemler sıralandı: İşte sarımsağı aylarca taze olarak saklamanızı sağlayacak yöntem

Marketten veya pazardan satın aldığınız sarımsakların bozulmaması için aşçıların uyguladığı bazı yöntemler var. Haberciniz'in derlemesine göre ; Sarımsakların bozulmasını önleyen yöntemler paylaşıldı. Bu yöntemleri deneyin, sarımsaklar aylarca bozulmadan taze kalacak.

1- ROBOTTAN GEÇİRİN

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyebilir ya da robottan geçirebilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin karıştırın. Sonra da bir kilitli poşete ya da buzdolabı poşetine koyun. İyice yaydıktan sonra dondurucuya atın. Kullanmak istediğinizde ince bir tabaka haline geldiği için istediğiniz miktarda parçalayarak kullanabilirsiniz.


2-YAĞDA SAKLAMA

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı bir kavanozun içine koyun. Üstüne ayçiçek ya da zeytinyağı ilave edin. İsterseniz zeytinyağı koyduğunuzda kekik ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu sosu da salatalarınıza koyabilirsiniz.

garlic-545223-960-720.jpg

3- KAPAKLI PLASTİKTE SAKLAMA

Genellikle çilek, hazır salata gibi ürünlerde kullanılan plastik kapların içinde sarımsak saklayabilirsiniz. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları yarım kiloluk kapaklı plastik kaplara koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ardından kapağını kapatıp buzluğa atın. Uzun süre bu şekilde saklayabilirsiniz.

4- TURŞU YÖNTEMİYLE SAKLAMA

Soyduğunu sarımsakları 1 kiloluk kavanoza koyun. Üstüne 1.25 yeme kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı sirke ve kavanozun ağzına kadar su ekleyip kapaklarını kapatın. Bu yöntemle sarımsağı çok uzun süre saklayabilirsiniz.

5-SARIMSAK TOZU YAPARAK SAKLAMA

Sarımsakları ince ince doğrayıp yağlı kağıda yerleştirin. İncecik doğradıktan sonra üst üste gelmeyecek şekilde yağlı kağıda yayın. 4-5 gün güneşte kurutun. Kuruttuktan sonra bir çay kaşığı tuz ekleyip bir robottan geçirin. Un haline gelen sarımsak tozunu bir kavanoza koyun. Bu şekilde çok uzun süre tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler