Yumurta Alırken 3 Numara Yazıyorsa Aman Dikkat!

Yumurta Alırken 3 Numara Yazıyorsa Aman Dikkat!
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, hemen hemen her gün tüketilmektedir. Bu kadar çok tüketilen bir besini alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte yumurta alırken ve saklanırken yapılması gerekenler…

Zengin protein kaynağı sayesinde güç veren, aynı zamanda gün içinde yaşanabilecek açlık hissinin önüne geçen yumurta başta haşlaması ve kızartması ile kahvaltıda en çok tüketilen besinlerden birisi olma özelliği taşımaktadır. Ancak yumurta alırken ve saklarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İşte detaylar…

yumurta-alirken-bu-koda-dikkat-3-numara-718475-2867-10-b.jpg

Yumurta açık havada değil, buzdolabında saklanmalıdır. Yumurta buzdolabına konulmadan önce yıkanıyor ama bu doğru bir davranış değil, yumurtanın yıkanması ile birlikte bakteriler gözeneklerden içeri girer.

Aldığınız yumurtanın tazeliği konusunda şüpheniz varsa taze olup olmadığını bir bardak su yardımı ile öğrenebilirsiniz. Bir bardak suyun içerisine yumurtayı bırakın, yumurta batarsa tazedir, suyun üzerinde kalırsa bayattır.

Vücut için en önemli bileşenlerden olan protein, yumurtanın içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. 100 gram yumurtanın içerisinde yaklaşık 13 gram protein bulunur. Yumurta yalnızca protein değil kalsiyum, magnezyum, demir, A ve D vitaminleri açısından da değerli bir besindir.

Yumurtanın nereden geldiğini merak edenler için yumurtanın üzerinde basılı kodlar bulunmaktadır. Bu kodlarla yediğiniz yumurtanın ne tür bir tavuktan geldiğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Yumurtanın üzerindeki kod 0 ise bu yumurtanın tamamen organik olduğunu gösterir. Diğerlerine göre daha pahalı olan bu yumurtada tavuğun tükettiği yem dahil organiktir ve kimyasal bulunmamaktadır. En sağlıklı yumurta organik yumurtadır.

Yumurtanın üzerindeki kod 1 ise bu yumurtanın gezen tavuktan alındığını gösterir. Özgür tavukların yumurtlamış olduğu yumurtadır ve sağlıklıdır.

Yumurtanın üzerindeki kod 2 ise bu yumurta kümes tavuklarından elde edilen yumurtadır. Tavukların doğal ve organik yemlerle beslendiğini bu kodun yer aldığı yumurtalar için söylemek biraz zor.

yumurta-alirken-bu-koda-dikkat-3-numara-718475-1574-11-b.jpg

Yumurtanın üzerindeki kod 3 ise bu yumurta kafes tavuğundan elde edilmiştir. Fabrikasyon üretim de denilebilir. Tavuklar katkı maddeli yemlerle beslenmektedir, ucuz olmasından dolayı Türkiye’de en çok tüketilen yumurtadır.