TAYLAND’DA 2023 ASGARİÜCRETİ NE KADAR?

TAYLAND’DA 2023 ASGARİÜCRETİ NE KADAR?
Dünyanın en turistik yerlerinden biri olarak gösterilen Taylan’da asgari ücretin ne kadar olduğu merak ediliyor.

Dünyanın en turistik yerlerinden biri olarak gösterilen Taylan’da asgari ücretin ne kadar olduğu merak ediliyor.

Taylan’da çalışan kişiler, ülkedeki 2023 asgari ücretini araştırıyor. 70 milyon nüfusun yaşadığı Tayland’da çalışanların maaşları, mesleklerine göre farklılık gösteriyor. Asgari ücret ise 9 bin 435 Tayland bahtı. Dolar bazında hesaplandığında ise Taylan’da asgari ücret 275 dolar. Bir Tayland bahtının Türk lirası karşılığı ise 0,25 kuruş.

TAYLAND'DA ALINAN MAAŞLAR

Tayland'da çalışan bir kişinin ortalama olarak alacağı maaş 14 bin Tayland bahtı. Tayland'da meslek gruplarına göre ortalama maaşlar birbirine yakınlık gösteriyor. Tayland'da bir öğretmenin alacağı 2023 maaşı 750 dolar civarında. Bir doktorun maaşı ise bin 650 dolar. Bir garsonun 350 dolar, bir avukatın maaşı ise bin 250 dolar.

TAYLAND ÇALIŞMA İZNİ NASIL ALINIR?

Taylan’da çalışabilmek için öncelikle “çalışma izninin” alınması gerekiyor. Öncelikle, geçerlilik süresi seyahat dönüşünden itibaren altı ay daha devam eden pasaport ve seyahat belgesi gerekiyor. Bir pasaport fotokopisi ile birlikte başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Tüm belgelere bir de son altı ayda çekilmiş, kuralları ve ölçüleri uygun vesikalık fotoğrafın eklenmesi isteniyor.

Çalışma izni başvurusunda; kişinin, çalışmak istediği firmanın ödeyeceği maaşı ve ne kadar süre çalışacağını da bir talep mektubunda belirtmesi bekleniyor. Mektup, Çalışma Bakanlığı’ndan online olarak temin edilebiliyor. Bu mektup ile Tayland işvereni formu alıp, yabancı işçiler idaresi ofisine giderek başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapacak kişinin özgeçmişi ve okumuş olduğu veya mezun olduğu okulun mezuniyet belgesi ile Türkiye’den oturma izni alarak başvurusunu tamamlanması gerekiyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

Başvuru için gerekli olan tüm belgelerin, başvuru formu doldurulduktan sonra Tayland Büyükelçiliği’ne sunulması gerekiyor. Başvuru yapıp Tayland’da gitmek isteyen kişilerin vize başvurusunu elden Tayland Büyükelçiliği’ne yapması isteniyor.

İstenilen belgelerden herhangi birinin mevcut olmaması halinde belgenin neden hazır olmadığına dair açıklayıcı bir mektup sunulmalı. Çalışılacak şirketin gerekli belgelerinin kopyaları kurul tarafından veya yetkili kişi tarafından şirket mührüyle imzalanmış olmalı. Vizesi bulunan kişi ise Tayland’da çalışma izni çıktıktan sonra işe başlayabilir.

TAYLAND’DA MÜLK EDİNME

Ülkeye ilişkin merak edilen diğer bir konu ise Taylan’da mülk edinme koşulları… Tayland’da yabancı bir kişi apartman içerisinde bir daire satın alabilir. Ev satın almak isteyen bir yabancının, yapması gerekenler ise daha karışık ve zorludur.

Öte yandan yabancı bir kişinin ülkede arazi sahibi olmasına izin verilmiyor. Tayland vatandaşları dışında yabancıülke vatandaşlarına arazi sahibi olabilme fırsatı vermemektedir. Arazi için sadece bir istisnai durum bulunmaktadır. 40 milyon baht yatırımı yapacak yatırımcı için Tayland, bir arsa alabilme fırsatı vermektedir. Bu süreç 40 milyon baht ile daha hızlı daha kolay bir şekilde süreç işlemektedir.

TAYLAND'DA MÜLK İÇİN ALINABİLECEK TEKLİFLER

Tayland'da satın alınmak istenen evler için birçok farklı teklifler bulunmaktadır. Mülk sahibi olmak isteyen yabancı vatandaşlar, bu tekliflere internet üzerinden rahatlıkla erişebilir. Ülkede, bu teklifleri hizmet olarak sunan birçok emlak firması bulunmaktadır. Tayland'da bulunan yabancı mülk sahipleri ile birlikte yeni mülk sahibi olmak isteyen kişiler müzakere ederek almak, istedikleri mülk hakkında bilgi sahibi olabilirler. Ev satın almak isteyen kişiler için, iyi firmalar ve iyi ofis çalışanları ile seçim yapmak önemlidir. Böylece Tayland mülk edinme için rahat ve güvenilir bir şekilde gereken işlemler yapılabilecektir.

ADVERTORIAL YAYIN

ANKA Haber Ajansı