SANKON'DAN SUDAN'A SAĞDUYU ÇAĞRISI

SANKON'DAN SUDAN'A SAĞDUYU ÇAĞRISI
Kuzey Afrika ülkesi Sudan'da yaşanan iççatışma Türk şirketlerinin de gündeminde. Sudan ordusu ile hızlı destek kuvvetleri RSF arasında can kayıplarıyla sonuçlanan çatışmalar için Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu'ndan (SANKON) açıklama geldi. SANKON Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Sudan'ı sağduyulu olmaya davet etti.

Kuzey Afrika ülkesi Sudan'da yaşanan iç çatışma Türk şirketlerinin de gündeminde. Sudan ordusu ile hızlı destek kuvvetleri RSF arasında can kayıplarıyla sonuçlanan çatışmalar için Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu'ndan (SANKON) açıklama geldi. SANKON Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Sudan'ı sağduyulu olmaya davet etti.

Bugün yazılı açıklama yapan Arslan, çatışmayı yakından takip ettiklerini belirtti ve Sudan devlet yetkililerine iç çatışmaların son bulması ve tarafların sağduyulu olmasıçağrısında bulundu. Arslan’ın açıklamasışöyle:

"İnanıyoruz ki en kısa zamanda dost ve kardeşülke Sudan Devleti’nde hayat şartları normale dönecektir. Sudan Devleti’nde çok sayıda SANKON üyesi Türk şirketlerimizin yatırımları bulunmaktadır. Bu durum Türk şirketleri adına bizi endişelendirmektedir. Sudan Devleti’nin yaşadığı bu zorlu süreçte SANKON kuruluşu olarak, bütün birimlerimizle üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

ANKA Haber Ajansı