Pancar Yiyerek Mide Asidi Seviyenizi Öğrenebilirsiniz!

Pancar Yiyerek Mide Asidi Seviyenizi Öğrenebilirsiniz!
Pancar yiyerek mide asidinin az olup olmadığını anlayabilmek ilginç değil mi?

Nasıl oluyor derseniz çok kolay ve basit. Pancarı yiyin ve sonra idrarınızın rengini kontrol edin.

İdrarınız berraksa bu mide asidinizin yeterli miktarda olduğunu gösterir. Eğer idrarın rengi pembe ise mide asidi biraz az demektir.

Mide asidi hakkında

Mide asidi proteinleri parçalara ayırmak ve B12 vitaminini daha fazla kullanabilmek için belli bir pH seviyesinde olmalıdır. Eğer mide asidiniz düşükse vücudunuz proteini düzgün sindiremez. Bu durumda proteinler küçük parçalar şeklinde ince bağırsağa giderler.

Sonuçta da bazı sağlık sorunlarına yol açabilir, özellikle bağırsak sorunlarına. Bu problem, gluten partiküllerinin ince bağırsakta delikler açmasına ve bu deliklerin sindirilmemiş gıdaların kan dolaşımına ulaşmasına izin vermesiyle ortaya çıkar.

Bunun yanı sıra B12 vitamininin vücut tarafından düzgün emilememesi sizi daha yorgun hissettirir. Bu demektir ki bağırsaklarınızda sorun yaşanacak ve siz sürekli yorgun hissedeceksiniz.

Çok şanslısınız ki pancar sayesinde midenizde neler olup bittiğini öğrenebilirsiniz.

Pancar yedikten sonra idrarınız pembe tonlarındaysa pH dereceniz çok düşük demektir ve yapmanız gereken şudur:

Yemeklerden 15-30 dk önce 2-3 bardak su için.

Yemeklerden önce su içmek midenizde sudan bir ceket oluşturarak asitten koruyacaktır. Ayurvedik tıbba göre mide doğru şekilde tepki verip asit salgısını arttıracaktır.

Büyük bir yudum organik elma sirkesi için.

Midedeki asiditeyi azaltmak için yemek yemeden önce elma sirkesi içmelisiniz. Bir bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip için.

4. Kansere karşıdır

Pancar suyunun besin değeri çok yüksektir. Mükemmel bir antioksidan, potasyum ve folik asit kaynağıdır. Kanseri önlemede inanılmaz faydalıdır.

5. En sağlıklı gıdalardan biridir

En faydalı 5 gıda arasındadır. Sindirimi hızlandırma, kan basıncını düşürme ve libidoyu arttırmak gibi becerilere sahiptir. Haşlayarak ve tavada pişirebilir veya suyunu sıkarak içebilirsiniz.

6. Enflamasyonla savaşır

Pancar yüksek miktarda betain içerir, bu da enzimleri, hücreleri ve proteinleri koruyan bir besindir. Bu nedenle pancar enflamasyona karşı etkilidir, iç organları korur ve bir çok kronik hastalığı önler.

7. Detoksa yardımcı olur

Toksinlerin vücuttan atılmasında oldukça etkilidir. İçerdiği pigmentler, toksinlerin diğer moleküllere yapışıp vücuttan atılma sürecini destekler.

Yönetici