KİDZANİA İSTANBUL ÖYKÜ YARIŞMASI “DAHA İYİ BİR DÜNYAYA" DAVET EDİYOR

KİDZANİA İSTANBUL ÖYKÜ YARIŞMASI “DAHA İYİ BİR DÜNYAYA" DAVET EDİYOR
KidZania İstanbul ve Erbulak Evi’nin birlikte düzenlediği “Sen De Yaz”öykü yarışması başvuruları başladı. 10-14 yaş arasındaki çocuklar, bu seneki teması“Daha İyi Bir Dünya” olan yarışmaya hayallerindeki dünya modelini öyküleyerek başvurabiliyorlar.

KidZania İstanbul ve Erbulak Evi’nin birlikte düzenlediği “Sen De Yaz” öykü yarışması başvuruları başladı. 10-14 yaş arasındaki çocuklar, bu seneki teması“Daha İyi Bir Dünya” olan yarışmaya hayallerindeki dünya modelini öyküleyerek başvurabiliyorlar.

Çocuklar için tasarlanmışözel bir şehir olan KidZania İstanbul ve Erbulak Evi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Sen de Yaz” öykü yarışması başladı. Genç yazarların “Daha iyi bir dünya” teması altında yazacaklarıöyküler ile yaratıcılıklarını konuşturacakları, geleceğe davet eden yarışmaya 10-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar katılabiliyor. Hayallerinde yer alan dünyayı yazıya dökerek yarışmaya katılacak genç yazarlar; yaşadıkları dünyaya, kurmayı düşledikleri bir alternatif dünya modeli anlatarak yarışmaya başvurabilecekler.

“KAZANAN ÖYKÜLER ERBULAK KİTAP TARAFINDAN BASILARAK HAYAT BULACAK"

Özden İnal, Ömür Kurt, Göktuğ Canbaba, Aslı Perker, Ayşe Erbulak, Sevinç Erbulak, Özden Özgürdal, Dağhan Külegeç, Varol Yaşaroğlu gibi Türkiye’de sanat alanında önemli isimlerin ve Kidzania yönetiminden Meral Molinas ve Ebru Timur’un yer aldığı Yarışma Seçici Kurulu, gelen başvurular arasından finalist 20 hikâyeyi belirleyecek. Seçilen hikayeler Erbulak Kitap tarafından toplu bir öykü kitabı olarak basılacak. Bu öykü kitabı, internet siteleri, kitabevleri ve KidZania National Store’da satışa sunularak elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.

Yarışmaya katılacak öyküler; Word dosyası formatında, normal sayfa (A4) boyutunda, 12 punto, Times New Roman yazı karakterinde 1,5 satır aralıklı olarak, 800 ile 1200 sözcük arasında olacak şekilde yazılması gerekiyor. Yarışma kuralları için başvuru formu içinde yer alan yarışma şartnamesine KidZania internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Son başvuru tarihi 21 Mayıs 2023 Pazar günü olan yarışma, 03 Haziran 2023 tarihinde seçilen 20 öykünün açıklanması ile son bulacak. Sen de hayal dünyanın Erbulak Kitap tarafından basılacak bir kitap ile hayat bulmasını istiyorsan, son başvuru tarihi 21 Mayıs 2023 olan yarışmanın başvurularıhttps://istanbul.kidzania.com/tr-tr/pages/sendeyaz adresinden yapılıyor.

ADVERTORIAL YAYIN

ANKA Haber Ajansı