ÇOCUKLARINI DİJİTAL DÜNYANIN RİSKLERİNE KARŞI KORUMAK İSTEYEN AİLELER İÇİN ÜNLÜLER DEVREYE GİRDİ

ÇOCUKLARINI DİJİTAL DÜNYANIN RİSKLERİNE KARŞI KORUMAK İSTEYEN AİLELER İÇİN ÜNLÜLER DEVREYE GİRDİ
Ünlüçizgi film PEPE’nin yaratıcısı ve Düşyeri’nin kurucusu Ayşe Şule Bilgiç bu defa da ortağıİbrahim Coşkuner ile bir ‘süper app’ ile karşımıza çıktı. Yaklaşık 4 yıl süren araştırmaların ardından bilimin ışığında uzmanlarca çocuklara özel olarak geliştirilen UPPY ‘süper app’ yüzlerce içeriği tek bir uygulamada sunarak çocuklara hem eğlence hem ruhsal ve zihinsel gelişim hem de ailelerin içini ferahlatacak bir güvenlik ortamı sunuyor.

Ünlü çizgi film PEPE’nin yaratıcısı ve Düşyeri’nin kurucusu Ayşe Şule Bilgiç bu defa da ortağıİbrahim Coşkuner ile bir ‘süper app’ ile karşımıza çıktı. Yaklaşık 4 yıl süren araştırmaların ardından bilimin ışığında uzmanlarca çocuklara özel olarak geliştirilen UPPY ‘süper app’ yüzlerce içeriği tek bir uygulamada sunarak çocuklara hem eğlence hem ruhsal ve zihinsel gelişim hem de ailelerin içini ferahlatacak bir güvenlik ortamı sunuyor.

Ayşe Şule Bilgiç deprem ertesinde de çocukları unutmayarak #Beraberİyileşeceğiz adlı bir oluşum kurdu. Şimdi de Türkiye’nin ünlü isimleri Beraber İyileşmek adına hem farkındalık hem de satın alınacak her UPPY’nin gelirinin bu oluşuma katkı sunması adına elele verdiler.

Gazeteci ve yapımcı Elif Dağdeviren moderatörlüğünde gerçekleşecek olan bu sohbetlerin ilki de Ayşe Şule Bilgiç ile gerçekleştirildi. İkili aplikasyonun amacını doğru anlatabilmek, çocuklarının doğru içeriklerle internette dolaşmalarının önemini ailelere anlatabilmek ve hala devam eden deprem ertesi travmaları ve ihtiyaçları unutturmamak adına #Beraberİyileşeceğiz hareketine destek olabilmek için instagram üzerinden canlı yayında bir araya geldi.

“Dijital Çağda Çocuk Olmak” programında Dağdeviren sordu, Bilgiç yanıt verdi. Binlerce instagram kullanıcısının izlediği program sırasında satılan UPPY app’lerin geliri ise #Beraberİyileşeceğiz projesine aktarıldı.

GELECEKTEKİ DÜNYANIN KADERİ ELİ TELEFONLU ÇOCUKLARA BAĞLI:

Dağdeviren, dijital dünyanın avantajları kadar dezavantajlarının da bulunduğuna dikkat çeken Dağdeviren yayın sonrasında şunları söyledi:

“Dijital dünyanın avantajları kadar dezavantajları da çok; özellikle çocuklar, özellikle de 2-6 yaş arasıçocuklar için. Dijital çağda çocuk olmak, daha da ötesi anne-baba olmak bambaşka bir algı ve hayat yönetimi gerektiriyor artık. UPPY süper app’in dehasını ve çocukların geleceği için yapmış olduklarını görünce o kadar etkilendim ki yayılması için ben ne yapabilirim diye aralarına dahil oldum. Çünkü gelecekteki dünyanın daha güzel veya daha zor yaşanır bir hale gelmesi bugünün eli telefonlu çocuklarına, onların da dijital dünyadan ne aldıklarına bağlı! Üstelik böyle böyle #Beraberİyileşeceğiz!”

ANKA Haber Ajansı