ARSİYAD 20. YAŞINA ÖDÜL TÖRENİİLE GİRİYOR

ARSİYAD 20. YAŞINA ÖDÜL TÖRENİİLE GİRİYOR
Artvinli Sanayici ve İşİnsanları Derneği (ARSİYAD) Yönetim Kurulu üyeleri Bursa’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş, derneğin kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle 2 Mayıs’ta düzenlenecek Türkiye Buluşması ve Ödül Töreni hakkında bilgi verdi, ödülü alacakları açıkladı.

Artvinli Sanayici ve İşİnsanları Derneği (ARSİYAD) Yönetim Kurulu üyeleri Bursa’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş, derneğin kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle 2 Mayıs’ta düzenlenecek Türkiye Buluşması ve Ödül Töreni hakkında bilgi verdi, ödülü alacakları açıkladı.

ARSİYAD yöneticileri Bursa’da, Podyum Davet’te basın mensuplarıyla buluştu. Derneğin 2003 yılında, Bursa merkezli olarak “ülkesine, doğduğu ve doyduğu yerlere değer katmak amacıyla, ülke ve memleket sevdalısı Artvinli iş insanları tarafından kurulduğunu” anlatan Gürsel Durmuş, “Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet değerlerine bağlı, akıl ve bilimi rehber edinen iş insanlarımızı aynıçatı altında buluşturan ARSİYAD bugün 20 yaşında. ARSİYAD, Artvin’in sevgi ve hoşgörü kültürünü temel alan, farklılıkları değer olarak kabul eden, ilkeli, yenilikçi, kapsayıcı ve kurumsal bir çizgide ilerleyerek, rol model olmaya devam etmektedir. ARSİYAD bu ödül töreniyle, sürdürülebilir gelecek için insan ve doğayıöncelik olarak alan üretim modelleri ile kültür ve sanatın önemine vurgu yapmıştır” dedi.

“DİĞER SİAD VE STK’LARLA İŞBİRLİKLERİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

ARSİYAD’ın diğer STK ve SİAD’lar ile işbirliklerini geliştirerek bilgi ve tecrübe paylaşımında paydaş olmayı, iddialı değerler yaratmayı hedeflediğini belirten Gürsel Durmuş, “Yönetim kurulumuz bu dönemde ARSİYAD’ı ulusala açarak Artvin ve İstanbul’da üye grupları oluşturmuştur. Ülke genelinde de örgütlenmeye devam etmektedir. ARSİYAD, Artvin iş insanlarının Türkiye’ye açılan penceresi olmuştur. Başkanlığını yapmakta olduğum ARSİYAD yönetim kurulumuz da üyelerinin tanıtım ve gelişimini, farkındalıklarının ve iş becerilerinin gelişmesini sağlayarak, ulusal ve uluslararası konjonktürde rekabet gücünü arttırma hedefiyle çalışmalarını ilk günkü azim ve kararlılıkla sürdürmektedir” diye konuştu.

ARSİYAD’ın kuruluşunun 20. Yılının, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılına denk gelmesi sebebiyle bu özel ve anlamlı yılda büyük bir organizasyon yapmaya karar verdiklerini anlatan Gürsel Durmuş, şunları söyledi:

“AMACIMIZ MARİFETİÖDÜLLENDİRMEK”

“Biliyorsunuz; marifet iltifata tabidir. Öyle kişiler ve kurumlar var ki yaptıklarıyla başımızın tacı konumundadırlar. Biz de başarılı olan kişi ve kurumların desteklenmesi, takdir edilmesi gerektiği düşüncesiyle, Artvin kökenli olup, bulunduklarışehirlere ve ülkemize önemli katkılarda bulunan kişi ve kurumları bir kısmını ulusal ölçekte bir organizasyonla ödüllendirmek istedik. Bu organizasyon için aylar öncesinden çalışmalarımıza başladık. İlk olarak seçici kurulumuzu belirledik."

“SEÇİCİ KURUL SEÇKİN İSİMLERDEN OLUŞUYOR”

Ödül töreni seçici kurulunun önemli isimlerden oluştuğunu söyleyen ve seçici kurullarının ödül kategorileri ve adaylar arasında uzun süren, titiz çalışmalar yaptığını vurgulayan Gürsel Durmuş, "Aslında ödüllendirebileceğimiz çok fazla kişi ve kurum olmasına rağmen, farkındalık oluşturabilmek adına kişi ve kurumlar belirlendi. Ödül törenimizi 4 Mart tarihi için planlamıştık ancak Kahramanmaraş merkezli yaşanan, büyük yıkıma ve can kaybına sebebiyet veren deprem felaketi nedeniyle bu programı 2 Mayıs tarihine erteledik. Bu vesile ile bizleri yasa boğan depremde hayatını kaydeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyoruz.”

“ÖDÜL ALACAK KİŞİ VE KURUMLAR…”

Bursa’da, 2 Mayıs’ta Podyum Davet’te, yaklaşık bin kişiyi ağırlayacaklarını anlatan Gürsel Durmuş, gecede ödül törenlerini de yapacaklarını söyleyerek, ödül kategorileri ile ödüllendirecekleri kişi ve kurumların listesini şöyle açıkladı:

  • Ekonomiye değer katanlar ödülü, ülke genelinde gerçekleştirdikleri sayısız başarılar nedeniyle, TEKFEN Holding ve YEŞİLOVA Holding uygun görülmüştür.
  • Üstün hizmet ödülü, Artvin insanının neredeyse her alanda yardımını esirgemeyen yanında olan, hayırsever işadamı, Acarlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıİsmet Acar’a
  • Kültür, sanat, edebiyat ödülü Zülfü Livaneli’ye
  • Tarih ödülü, Araştırmacı-Yazar Sinan Meydan’a
  • Çevre ödülü, Artvin’in doğasının korunması için 25 yılın üzerinde süreyle çalışmalar yapan Yeşil Artvin Derneği’ne
  • Müzik ve sanat ödülü, halk müziği sanatçısı, yorumcu, besteci, yapımcı Bayar Şahin’e
  • Jüri özel ödülleri, Artvin’de dünyanın en büyük Atatürk anıtını yaptıran iş insanı Sıtkı Kahvecioğlu’na,
  • ARSİYAD üyeleri tarafından kurularak Artvin’de Koliva Oteli yapan Grup Artı Yedi A.Ş’ye
  • Spor ödülü, üst üste üç kez Avrupa Şampiyonu olan Milli Karatecimiz Murat Öz’e
  • KOBİödülü, Artvin’de sektörünün öncü kuruluşu olması nedeniyle Zegan Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ali Öktem’e
  • Girişimcilik Ödülü, en hızlı büyüyen siber güvenlik teknoloji şirketi olması nedeniyle Secure Future Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kotanoğlu’na
  • Yenilenebilir Enerji Ödülü, ülkemizde yenilenebilir enerjiye ilk yatırım yapan kişilerden birisi olması nedeniyle Umut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hazır’a
  • Kurum ve STK Ödülü, Artvin İş Dünyasına yapmış oldukları katkıları nedeniyle ARTSO’ya (Artvin Ticaret ve Sanayi Odası) verilmiştir. Her biri Artvin kökenli olup, faaliyet gösterdikleri, doğdukları ve doydukları yerlere değer katan kişi ve kurumları can-ı gönülden tebrik ediyorum.”

ANKA Haber Ajansı