ALMANYA'DA ÖĞRENCİ HİZMETLERİİÇİN YILLIK 134 EURO ÖDEYEREK ÜNİVERSİTE OKUMAK MÜMKÜN

ALMANYA'DA ÖĞRENCİ HİZMETLERİİÇİN YILLIK 134 EURO ÖDEYEREK ÜNİVERSİTE OKUMAK MÜMKÜN
Almanya Ansbach Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Anke Knoblauch, Türk öğrencilerin kendi üniversitelerini tercih etmelerini istedi. Knoblauch, “öğrenci hizmetleri için Yıllık 134 Euro’ya Ansbach’ta okumak mümkün” dedi. Buna ek olarak, üniversite dışında kişisel yaşam masrafları, ev kirası, sağlık sigortası masrafları da bulunuyor.

Almanya Ansbach Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Anke Knoblauch, Türk öğrencilerin kendi üniversitelerini tercih etmelerini istedi. Knoblauch, “öğrenci hizmetleri için Yıllık 134 Euro’ya Ansbach’ta okumak mümkün” dedi. Buna ek olarak, üniversite dışında kişisel yaşam masrafları, ev kirası, sağlık sigortası masrafları da bulunuyor.

Almanya’daki Ansbach Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Anke Knoblauch, üniversitelerini tercih edecek Türk öğrencilere ilgili yazılı açıklama yaptı. Knoblauch, üniversitenin eğitim ücretleri ile ilgili “Şu anda biyoteknoloji kurslarımız için herhangi bir öğrenim ücreti bulunmuyor. Ancak, Ansbach Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde eğitim görüyorsanız, dönem başına 67 € (yıllık 134 €) öğrenci hizmetleri ücreti ödemeniz gerekiyor. Ücretin ne zaman ve nasıl ödeneceğini kabul bildiriminde öğrenilebilir. Buna ek olarak, elbette üniversite dışında kişisel yaşam masrafları, ev kirası, sağlık sigortası masrafları vb. var” dedi.

“İNGİLİZCE OLARAK ÖĞRETİLEN ÜÇ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BULUNUYOR”

Prof. Dr. Anke Knoblauch’ın verdiği bilgiler şöyle:

“Ansbach Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, üç fakültesiyle heyecan verici lisans programları ve ileri düzey yüksek lisans programları sunuyor: İşletme, Mühendislik ve Medya. Kabul koşulları farklı, ancak tüm programlar ve içerikleri üniversitenin web sitesinde görülebilir. Programların çoğu Almanca olarak veriliyor, ancak şu anda İngilizce olarak öğretilen üç Yüksek Lisans programı bulunuyor: Uygulamalı Biyoteknoloji, UluslararasıÜrün ve Hizmet Yönetimi ve Akıllı Enerji Sistemleri. Önümüzdeki kış dönemi için yeni bir yüksek lisans programı da planlanıyor: Sürdürülebilir Bina Sistemleri. Dil ve ders koşullarını karşılayan Türk öğrenciler programlara başvurabilir. Ortak üniversitelerden gelen öğrenciler de bireysel öğrenim anlaşmaları ile değişimden faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

PROGRAMLARIN KOŞULLARI

“İngilizce yüksek lisans programları için başvuru dönemi, 1 Ekim'de başlayacak olan bir sonraki kış dönemi için Mayıs ayıdır. Yüksek lisans programlarının standart süresi üç yarıyıldır ve bu süre zarfında 90 AKTS kredisi kazanılır. Eğer bir başvuru sahibinin 210'dan az ama en az 180 AKTS kredilik bir lisans diploması varsa, yüksek lisans programına başladıktan sonra bir yıl içinde eksik kredileri tamamlaması gerekmektedir. Bu amaçla, üniversitenin müfredatındaki modüller kullanılır. Farklı kabul koşulları programın web sitesinde yayınlanmaktadır. Örneğin "Uygulamalı Biyoteknoloji", biyoloji, biyoanalitik, biyoteknoloji, biyomühendislik, gıda teknolojisi, eczacılık veya benzer bir alanda genel notu 2.5 veya daha iyi olan bir diploma, İngilizce seviyesi B2 ve Almanca seviyesi A2'nin kanıtlanmasını gerektirir. Ayrıca bir motivasyon mektubu da sunulmalıdır. Ansbach Uygulamalı Bilimler Üniversitesi için uni-assist e. V. ön doğrulama belgesine (VPD) ihtiyaç duyulduğunu ve bunun işlenmesinin birkaç hafta sürdüğü unutulmamalı. Özel sorular için aday öğrenciler doğrudan Öğrenci Danışma Servisi veya lisans programlarıyla, değişim öğrencileri ise Uluslararası Ofis ile iletişime geçmelidir.”

“ANSBACH, ÜNİVERSİTE DIŞINDA EĞLENMEK İÇİN PEK ÇOK FIRSAT SUNUYOR”

“Derslerin içeriği, güncel konuları ve en son araştırmaları yansıtacak şekilde sürekli güncellenmektedir. Öğretim, öğrencileri gelecekteki kariyerlerindeki görevlere en iyi şekilde hazırlayan birçok proje ve pratik örnekle uygulama odaklıdır. Modüllerin çoğu laboratuvarlarda uygulamalı eğitim içerir ve kursun sonunda final tezi genellikle bir şirketle iş birliği içinde yazılır. Ancak dersler her şey değildir. Ansbach güzel bir şehir ve üniversite dışında eğlenmek için pek çok fırsat sunuyor. Eski kentte çok sayıda kafe, restoran ve özel lezzetler sunan barlar bulunuyor. Kültürel olarak da yapılacak çok şey var: şehir merkezindeki tarihi binalar, galerilerdeki modern sanat, sinema ve tiyatro. Ayrıca spor kulüplerinde öğrenciler aktif olabilir veya bölgeyi keşfedebilir. Frankonya Göller Bölgesi Ansbach'a sadece yarım saat, Nürnberg şehri ise trenle bir saatten daha kısa bir mesafede.”

ANKA Haber Ajansı