YSK BAŞKANI AHMET YENER, 26 SİYASİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNİ TESLİM ETTİĞİNİ AÇIKLADI

YSK BAŞKANI AHMET YENER, 26 SİYASİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNİ TESLİM ETTİĞİNİ AÇIKLADI
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 26 siyasi partinin milletvekili aday listesini teslim ettiğini açıkladı. Yener, “Saat 17:00 itibarıyla siyasi partilerimizin aday listelerini verme süreci tamamlanmıştır. Kurulumuz, saat 17:00 itibarıyla 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 13, 14, 15 ve 16. maddelerinde belirtilen koşulları siyasi partilerimizin yerine getirip getirmediğini 11 Nisan Salı gününe kadar inceleyecek ve varsa eksiklikleri, ilgili siyasi partilere tamamlamaları için bildirilec

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 26 siyasi partinin milletvekili aday listesini teslim ettiğini açıkladı. Yener, “Saat 17:00 itibarıyla siyasi partilerimizin aday listelerini verme süreci tamamlanmıştır. Kurulumuz, saat 17:00 itibarıyla 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 13, 14, 15 ve 16. maddelerinde belirtilen koşulları siyasi partilerimizin yerine getirip getirmediğini 11 Nisan Salı gününe kadar inceleyecek ve varsa eksiklikleri, ilgili siyasi partilere tamamlamaları için bildirilecektir” dedi.

Siyasi partilere, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olarak gösterecekleri isimleri belirlemeleri için tanınan süre bugün sat 17:00’de sona erdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, milletvekili aday listelerinin teslim süresinin sona ermesinin ardından açıklama yaptı. Yener, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için milletvekili aday listesi veren 26 siyasi partinin ismini açıkladı ve şunları söyledi:

“KURULUMUZ, BELİRTİLEN KOŞULLARI 11 NİSAN SALI GÜNÜNE KADAR İNCELEYECEK VE VARSA EKSİKLİKLERİ, İLGİLİ SİYASİ PARTİLERE TAMAMLAMALARI İÇİN BİLDİRİLECEKTİR”

“Dün gerçekleştirmiş olduğumuz kura töreninden sonra, bugün saat 17:00 itibarıyla siyasi partilerimizin aday listelerini verme süreci tamamlanmıştır. Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, CHP, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, MHP, Milli Yol Partisi, SOL Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi, saat 17:00 itibarıyla listelerini kurulumuza teslim etmişlerdir. Kurulumuz, saat 17:00 itibarıyla 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 13, 14, 15 ve 16. maddelerinde belirtilen koşulları siyasi partilerimizin yerine getirip getirmediğini 11 Nisan Salı gününe kadar inceleyecek ve varsa eksiklikleri, ilgili siyasi partilere tamamlamaları için bildirilecektir. Bu sürecin demokrasimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

YSK’de dün çekilen oy pusulası kurasında 32 siyasi parti yer almıştı. Pusulada yer alacak partiler şöyle: Yeni Türkiye Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Millet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Sosyalist Güç Birliği İttifakı (TKP, TKH, SOL Parti), Genç Parti, Memleket Partisi, Cumhur İttifakı (BBP, AKP, Yeniden Refah Partisi, MHP) Emek ve Özgürlük İttifakı (Yeşil Sol Parti, TİP) Büyük Türkiye Partisi, Adalet Birlik Partisi, Anavatan Partisi, Yenilik Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Milli Yol Partisi, Vatan Partisi, Güç Birliği Partisi, Millet İttifakı (CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti), Ata İttifakı (Adalet Partisi, Zafer Partisi), Bağımsız Türkiye Partisi.

Dünkü kurada oy pusulasında yer alıp bugün YSK’ye milletvekili aday listesi vermeyen partiler ise şöyle: DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Yeni Türkiye Partisi, Türkiye Değişim Partisi.

ANKA Haber Ajansı