TED, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK İÇİN KAMU SPOTU HAZIRLADI: "ÇOCUKLARIMIZIN ELİNİ BİRLİKTE TUTALIM"

TED, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK İÇİN KAMU SPOTU HAZIRLADI: "ÇOCUKLARIMIZIN ELİNİ BİRLİKTE TUTALIM"
Türk Eğitim Derneği (TED) Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklar için başlattığı“Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasına destek için kamu spotu hazırladı. Hazırlanan kamu spotunda “Onların yüreklerindeki korkuyu silmeden kaldığımız yerden devam etmeyeceğiz. Gelin depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın elinden birlikte tutalım”çağrısına yer verildi.

Türk Eğitim Derneği (TED) Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklar için başlattığı“Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasına destek için kamu spotu hazırladı. Hazırlanan kamu spotunda “Onların yüreklerindeki korkuyu silmeden kaldığımız yerden devam etmeyeceğiz. Gelin depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın elinden birlikte tutalım” çağrısına yer verildi.

TED, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra başlattığı“Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasını duyurmak ve desteği artırmak amacıyla kampanyayla ilgili kamu spotu hazırladı. TED’in talebini inceleyen RTÜK, kamu spotunun yayınlanmasına onay verdi. Kamu spotunun televizyon kanallarında yayınlanarak daha çok yardımsevere ulaşılması ve desteğin artırılması hedefleniyor. TED’in televizyon kanallarında yayınlanmak üzere hazırladığı kamu spotu videosunda, “Onların yüreklerindeki korkuyu silmeden kaldığımız yerden devam etmeyeceğiz. Gelin depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın elinden birlikte tutalım” çağrısı yapıldı.

“DEPREM GELECEĞİMİZİ YIKMASIN”

TED, 11 ili etkileyen depremler sonrasında, depremde anne babasını kaybeden çocuklara burs desteği sağlamak için “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” adıyla burs kampanyası başlatmıştı. TED’in kampanyasıyla, burs verilecek öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda tespit edilecek, öğrencilere verilecek akademik, sosyal ve psikolojik destekler belirlenecek ve planlanması yapılacak. Bu öğrencilere sağlanacak destek ve maddi yardım lise eğitimlerinin sonuna kadar sürecek. Ulaşılan öğrenci sayısı ve bağışların kullanılma biçimi kamuoyuyla paylaşılacak.

TED kampanyasına destek olmak isteyen yurttaşlar, [email protected] adresine mail atabilecek, +90 (505) 160 46 45 numaradan WhatsApp üzerinden iletişime geçebilecek ya da +90 (312) 939 42 23 numaralı telefondan derneği arayarak bilgi alabilecekler.

ANKA Haber Ajansı