TBMM BAŞKANI ŞENTOP: "TBMM'YE ZARAR VERECEK, GÖLGE DÜŞÜRECEK HER ŞEYDEN KAÇINMAMIZ LAZIM"

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: "TBMM'YE ZARAR VERECEK, GÖLGE DÜŞÜRECEK HER ŞEYDEN KAÇINMAMIZ LAZIM"
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün parlamento muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Şentop, TBMM'nin yüceliğine zarar verecek ve gölge düşürecek her şeyden kaçınılması gerektiğini belirterek, "Bugün falan parti çoğunluk olur yarın başka bir parti olur, başkanı severiz, sevmeyiz veya başka yöneticileri severiz, sevmeyiz ama bu tür düşünceler, anlayışlar bu kuruma, TBMM’ye zarar verecek, gölge düşürecek bir noktaya varmamalıdır. Hepimiz, her birlikte bu Meclis’in büyüklüğü karşısında saygıyla eğilmeli, bun

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün parlamento muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Şentop, TBMM'nin yüceliğine zarar verecek ve gölge düşürecek her şeyden kaçınılması gerektiğini belirterek, "Bugün falan parti çoğunluk olur yarın başka bir parti olur, başkanı severiz, sevmeyiz veya başka yöneticileri severiz, sevmeyiz ama bu tür düşünceler, anlayışlar bu kuruma, TBMM’ye zarar verecek, gölge düşürecek bir noktaya varmamalıdır. Hepimiz, her birlikte bu Meclis’in büyüklüğü karşısında saygıyla eğilmeli, bunu muhafaza edecek, hizmet edecek, bir tutum, tavır içinde olmalıyız" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu akşam Meclis Tören Salonu'nda parlamento muhabirleri için iftar programı düzenledi. Programda dua okunurken, Başkan Şentop ile basın emekçileri birlikte iftar yaptı. İftarın ardından Şentop, bir konuşma yaptı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yaşamını yitiren yurttaşlara "Allah'tan rahmet" diliyen Şentop, "29 Kasım 1114'te Maraş depremi, diye bir deprem var. Depremde hiçbir canlının kalmadığını, depremden hemen sonra yoğun bir kar yağışı başladığını ve karla kaplandığını söylüyorlar. 1514'te yine büyük bir deprem var. Hem Türkiye sınırları içinde hem de Suriye'de etkili oluyor. Fiziki hasarı kısa zaman içerisinde giderilecek. Bölgedeki insanlar kalıcı konutlara yerleşecek. Ama faciayı, felaketi yaşayan kardeşlerimizle bir arada olmaya, acılarını paylaşmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

TBMM’nin 27’nci dönem çalışmalarına değinen Şentop, “Önceki dönemlerle mukayese edildiğinde çok önemli farklar, özellikler içeriyor. 1920’den bu yana tarihimizin en uzun yasama dönemi oldu. Hükümet sistemi değişikliğinin önemli bir faydası bu. Daha önce sürekli tarihinden önce seçimler yapılmış. Bazı dönemler 4, bazı dönemler 5 yıl oldu. Bunun dışında bu dönem yine farkı, bugüne kadar yaşanmamış, belki bugünden sonra da yaşanmayacak suretle birtakım olaylarla birlikte gerçekleşti. Bunlardan bir tanesi salgın süreciydi. Bütün dünyayı etkisi altına alan bu salgın insanlık tarihinin belki görmediği birtakım uygulamalarla karşı karşıya kaldı. Çalışmalarımızı durdurmak zorunda kaldık. Ama süreç uzadıkça da o şartlar altına çalışabilmek için birtakım düzenlemeler yaptık. Onun dışında çok yakın bir coğrafyamızda bir savaş cereyan ediyor” diye konuştu.

Mustafa Şeptop, “Bu görevler geçici, hepimiz bakımından geçici. Önemli olan burada kuruma, kurumun geleceğine hizmet etmektir. Ben şahsen bunu gözeterek çalıştım. Şahsımın bir faaliyeti olarak görmedim. TBMM’ye, kurumsal olarak nasıl bir katkı sağlayabilirim diye bunu dikkate alarak hep çalıştım. Elimden geldiği kadar, niyetim böyleydi. Bunda muvaffak olduğumu düşünüyorum, tabi takdir yine sizlerindir, milletimizindir. TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’nin her halükârda nereden bakarsak bakalım, tarihi, bugünü, geleceği itibarıyla en önemli kurumudur, tartışmasız” dedi.

TBMM’nin geçmişine değinen Şentop, “Bu büyüklük, yücelik burada görev yapan bütün arkadaşlarımızın, başta milletvekili arkadaşlarımız olmak üzere dikkate alması gerektiği, sürekli her davranışında, sözünde göz önünde tutması gereken bir husustur. Buna zarar verecek, gölge düşürecek her şeyden kaçınmamız lazım. Dolayısıyla bugün falan parti çoğunluk olur yarın başka bir parti olur, başkanı severiz, sevmeyiz veya başka yöneticileri severiz, sevmeyiz ama bu tür düşünceler, anlayışlar bu kuruma, TBMM’ye zarar verecek, gölge düşürecek bir noktaya varmamalıdır. Hepimiz, her birlikte bu Meclis’in büyüklüğü karşısında saygıyla eğilmeli, bunu muhafaza edecek, hizmet edecek, bir tutum, tavır içinde olmalıyız” diye konuştu.

Şentop, daha sonra basın emekçileriyle TBMM Şeref Kapısıönünde hatıra fotoğrafıçektirdi.

ANKA Haber Ajansı