İstaç, Çevre Haftası Ve Marmara Denizi Günü’nde Su Altı Temizlik Etkinliği Gerçekleştirdi

İstaç, Çevre Haftası Ve Marmara Denizi Günü’nde Su Altı Temizlik Etkinliği Gerçekleştirdi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTAÇ), 8 Haziran Marmara Denizi Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında su altı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kadıköy Rıhtım Haldun Taner Sahnesi önü ve Beşiktaş Ortaköy sahilinde eş zamanlı olarak başlayan etkinlikte İSTAÇ dalgıçları, profesyonel ekipmanlarıyla birlikte su altında temizlik faaliyetlerine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTAÇ), 8 Haziran Marmara Denizi Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında su altı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kadıköy Rıhtım Haldun Taner Sahnesi önü ve Beşiktaş Ortaköy sahilinde eş zamanlı olarak başlayan etkinlikte İSTAÇ dalgıçları, profesyonel ekipmanlarıyla birlikte su altında temizlik faaliyetlerine katıldı.

İBB iştiraki İSTAÇ, 8 Haziran Marmara Denizi Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında su altı temizlik çalışması yaptı. İSTAÇ dalgıçları, dün saat 10.00’da eş zamanlı olarak Kadıköy Rıhtım Haldun Taner Sahnesi önü ve Beşiktaş Ortaköy sahilinde profesyonel ekipmanlarıyla birlikte temizlik faaliyetlerine katıldı.

6 DALGIÇ GÖREV YAPTI

Kıyı temizlik ekipleri ve deniz yüzeyi temizlik ekneleri de etkinlikte aktif görev alarak temizlik hareketine destek verdiler. İSTAÇ ekipleri, deniz yüzeyindeki atıkları toplamak ve deniz kirliliğiyle mücadele etmek için özel olarak tasarlanmış tekneleri kullandılar. Etkinlik süresince toplamda 4 deniz yüzeyi temizlik teknesi, 6 dalgıç ve 4 mobil kıyı temizlik ekibi görev yaptı. Ekiplerin su altı temizliği sırasında çıkardıkları cam şişe, araç lastiği ve onlarca paslanmış metal parça ve plastikten oluşan atıklar etkinlik süresince kıyıda sergilenerek denizlerin ne kadar fazla kirletildiği gözler önüne serildi. Özellikle denizden çıkan plastik atıklar dikkat çekerken geleceği tehdit eden mikro plastik kirliliğine yol açan plastik kullanım yoğunluğuna da rastlanıldı.

ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTTIRMAK HEDEFLENİYOR

Etkinliklerle İBB ve İSTAÇ; deniz, kıyı ve plaj temizliği konusunda örnek bir model oluşturarak çevre bilincini arttırmayı hedefliyor. Denizlerin korunmasını ve çevre dostu davranışların yaygınlaşmasını sağlamak, insanların çevre sorunlarına karşı daha duyarlı hâle gelmelerini teşvik etmek etkinliğin ana hedefleri arasında yer alıyor.

ANKA Haber Ajansı