İKİNCİ TUR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİİÇİN OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI

İKİNCİ TUR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİİÇİN OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI
İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla tamamlandı, sandıklar kapandı.

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla tamamlandı, sandıklar kapandı.

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kuruldu. Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemleri saat 17.00’de sona erdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Zafer Partisi Genel BaşkanıÜmit Özdağ ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara’da kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise oyunu İstanbul’da kullandı.

Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal ise oyunu Afyonkarahisar’da kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çekmeköy ilçesinde bulunan seçmen listelerinin bir kısmının elle dokunulduğunda silinmesi üzerine tüm sandıklarda kontroller yapıldığı, sıkıntılı listelerin olduğu sandıklarla ilgili tutanaklar tutulup şikâyette bulunulduğu belirtildi.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker; Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde toplu oy kullanımına engel olmak istediği için kalabalık bir grup tarafından darp edildi. Şeker, “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz. Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin. Değiştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kavaklıdere köyünde Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık, muhtarın evine kuruldu.

TekirdağÇorlu’da içinde oy kullanma öncesi Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a “Evet” mührü basılmış pusula çıktı ve tutanak tutuldu. Yalova’da, Yeşil Sol Parti’nin sandık görevlisi dışarıdan getirilen oy zarflarının sandığa atıldığını tespit etti. Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, Midyat Çavuşlu köyünde 1094 numaralı sandıkta açık oy kullanılmasına karşıçıkanların darp edildiğini açıkladı. Kocaeli’de, MHP Dilovasıİlçe Başkan Vekili Yücetan Dilmaç’ın mükerrer oy kullanmaya çalıştığı belirledi.

ANKA Haber Ajansı