Çankaya Belediyesi'nin Geri Dönüşüm Projesi Dünya Birincisi Oldu

Çankaya Belediyesi'nin Geri Dönüşüm Projesi Dünya Birincisi Oldu
Çankaya Belediyesi'nin geri dönüşüm projeleri arasında yer alan Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, dünyanın en büyük ödül yarışması olan LivCom Yaşanabilir Topluluklar için UluslararasıÖdülleri Çevresel Sürdürülebilirlik kategorisinde dünya birincisi oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği merkezlerimiz ile Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş olduk. Geri dönüşüm alanındaki projelerimiz ve uygulamalarımızın ödüle layık görülmesi hepimizi gururlandırdı" ded

Çankaya Belediyesi'nin geri dönüşüm projeleri arasında yer alan Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, dünyanın en büyük ödül yarışması olan LivCom Yaşanabilir Topluluklar için UluslararasıÖdülleri Çevresel Sürdürülebilirlik kategorisinde dünya birincisi oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği merkezlerimiz ile Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş olduk. Geri dönüşüm alanındaki projelerimiz ve uygulamalarımızın ödüle layık görülmesi hepimizi gururlandırdı" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin geri dönüşüme yönelik Türkiye’de bir ilk olarak şehir içinde hayata geçirdiği atık toplama merkezlerinden biri olan Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, LivCom Yaşanabilir Topluluklar için UluslararasıÖdülleri Çevresel Sürdürülebilirlik kategorisinde dünya birincisi oldu.

Çankaya Belediyesi'nin geleceğe dönük ve halk yararına hayata geçirilen projelerinin dünya standartlarında karşılık bulduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye’de yine bir ilk olarak uyguladıklarışehir içinde atık toplama merkezi projesi Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi ile birincilik ödülü almaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Başkan Alper Taşdelen, “Yeşili koruma, doğayı güçlendirme ve çevreye zarar verebilecek atıkların önlenmesine yönelik projelerimiz ile ‘Sıfır Atık Belgesi’ sahibi olan bir belediyeyiz. Geri dönüştürülebilir atıkları, ilçemizdeki konteynerlerin yanı sıra Birlik Mahallesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi’nde geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasını sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği merkezlerimiz ile Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş olduk. Geri dönüşüm alanındaki projelerimiz ve uygulamalarımızın ödüle layık görülmesi hepimizi gururlandırdı. Geleceğe ve halkımıza yönelik projelerimizi artırarak sürdüreceğiz. Dünya birinciliği ödülünü almamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİNDE ATIK TOPLAMA MERKEZLERİ

Birlik Mahallesi’nde Türkiye’de bir ilk olarak şehir içinde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni hizmete açan Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ikinci olarak da Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi’ni hizmete açmıştı. Projesinde yeşil alan ve bitkilendirme alanları da oluşturulan Merkez, toplam 2.402 metrekare alana sahip. Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, aynı zamanda oturma alanı ve 1085,5 metrekare yeşil alanlarıyla bir park olarak da hizmet veriyor. Doğayla uyumlu malzemelerle donatılan merkezde, konteynerlerin üstünü örten yapı yeşil çatı olarak dizayn edildi.

ANKA Haber Ajansı