YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT: “ÖRNEK PROJEMİZLE CUMHURBAŞKANLIĞI VE UNICEF’TEN DAVET ALDIK”

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT: “ÖRNEK PROJEMİZLE CUMHURBAŞKANLIĞI VE UNICEF’TEN DAVET ALDIK”
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye’de ilk kez 2019 yılında hayata geçirdikleri 'Erken Çocukluk Gelişimi Projesi: Yenişehir Modeli' ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF iş birliğiyle hazırlanacak 2023-2028 erken çocukluk gelişimi stratejisi ve ulusal eylem planı için davet aldıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, proje kapsamında yaptıklarıçalışmaları, 11 Nisan’da sunacaklarını kaydetti.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye’de ilk kez 2019 yılında hayata geçirdikleri "Erken Çocukluk Gelişimi Projesi: Yenişehir Modeli" ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF iş birliğiyle hazırlanacak 2023-2028 erken çocukluk gelişimi stratejisi ve ulusal eylem planı için davet aldıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, proje kapsamında yaptıklarıçalışmaları, 11 Nisan’da sunacaklarını kaydetti.

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve canlı olarak yayınlanan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Yenişehir Belediyesi'nin 2022 yılı faaliyet raporu da oybirliğiyle kabul edildi.

Mecliste konuşma yapan Başkan Abdullah Özyiğit, 4 yıllık hizmet sürecini değerlendirdi. Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi'nin erken çocukluk gelişimindeki örnek projesinde geldikleri aşamayı meclis üyeleriyle paylaşırken, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF) tarafından davet aldıklarını ve projeyi sunacaklarını da söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PROJEMİZİ ANLATACAĞIZ”

Projenin tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğine işaret eden Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de yürüttüğümüz erken çocukluk gelişiminde ve ona bağlı olarak oluşturduğumuz eğitim kurumlarında önemli işler yaptığımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne örnek bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF, Türkiye’de ilk ve tek olan projemiz hakkında sunum yapmamızı talep etti. Önümüzdeki hafta projemizi anlatarak, katkı sunacağız. 2019 yılında projeyi hayata geçirirken, bunun bir çoban ateşi olduğunu ve tüm ülkeye yayılması gerektiğinin altınıçizmiştik” dedi.

“ANNE KARNINDAKİ BİR BEBEĞİN BESLENMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Başkan Abdullah Özyiğit, “Barınma, gıda, temizlik, çevre, eğitim ve sağlık gibi kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın ne sorunu varsa bu alanda emek vereceğiz ve çalışacağız. Yetersiz beslenmenin düşük yapma ve prematüre doğuma sebebiyet vermesi nedeniyle yeni bir çalışma başlatıyoruz. Hamile kadınların yetersiz beslenme durumu söz konusuysa, onlara gebeliğin altıncı ayından sonra almaları gereken gıdalara bir paket olarak sunacağız. Yani anne karnındaki bir bebeğin beslenmesini sağlayacağız. Dolayısıyla daha çocuk doğmadan onun sağlıklı bir birey olarak hayata gelmesi noktasında bir çaba sarfedeceğiz” diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı