TEKİRDAĞ'DA DEPREME HAZIRLIK PANELİ

TEKİRDAĞ'DA DEPREME HAZIRLIK PANELİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Tekirdağ Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Tekirdağ Depreme Hazır mı’ başlıklı panel, Süleymanpaşa İlçesi’nde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Tekirdağ Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Tekirdağ Depreme Hazır mı’ başlıklı panel, Süleymanpaşa İlçesi’nde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panelde, olası Marmara Depremi sonrası yapılması gereken çalışmalar, depreme hazırlık konusunda şuana kadar hayata geçirilen projeler ve mevcut durum konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol, depreme hazırlık konusunda Tekirdağ’da yapılan çalışmaların masaya yatırılmasının ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiği konusunda düzenledikleri panelin son derece faydalı olacağına inandıklarını belirtti.

BAŞKAN ALBAYRAK: “TEKİRDAĞ’IN DEPREME HAZIR OLMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşmasında şunları kaydetti:

"Tekirdağ ilimiz genelinde afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmalarımız 2014 yılından bu yana devam ediyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın etki alanında bulunan ilimizi depreme hazır hale getirmek için pek çok çalışmaya imza attık. Zemin etüdünden kentsel dönüşüme, ölçüm istasyonlarından afet toplanma alanlarına, araç ve ekipman yatırımından vatandaşlara yönelik deprem eğitimine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyoruz. Afet bölgelerinde yaptığımız teknik incelemeler esnasında edindiğimiz deneyimi yetkinliğe dönüştürürken Tekirdağ halkının can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik projeler gerçekleştiriyoruz.

Akademisyenlerimiz, meslek odalarımız ve uzmanlarımızla yaptığımız toplantı ve çalıştaylarda deprem konusunu masaya yatırdık ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bir yol haritası oluşturduk. Bilimi rehber edinerek ve teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En büyük dileğimiz Tekirdağ’da afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak biz her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız.

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz programın faydalı ve hayırlı olmasını diliyor, değerli konuşmacılarımıza ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

DEPREM RİSK YÖNETİMİ VE KENTSEL İYİLEŞTİRME DAİRESİ, ÖNEMLİÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİ

Panelde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Afet Yönetim Sisteminin içeriği, risk haritaları, il afet ve acil durum planları, acil durum hizmet grupları, uydu telefonu ve telsiz vb. iletişim sistemleri, afet toplanma alanları, geçici barınma alanları, deprem simülasyon TIR'ı, afet konteynerleri, afet gönüllüleri projesi, mobil aşevi ve mobil ekmek fırını projesi, il genelinde tüm ilçelerde gerçekleştirilen zemin etüt çalışmaları, kentsel dönüşüm ve kentsel iyileştirme çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Panelde ayrıca Namık Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Handan Dökmeci, Mimarlar Odası Temsilcisi Cem Tanrıöver, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Berkcan Akın ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Dairesi Temsilcisi Caner Melih Yılmaz da birer konuşma yaparak Tekirdağ’ın depreme hazır olması adına yapılması gerekenler konusundaki görüşlerini dile getirdiler.

ANKA Haber Ajansı