TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR, SAHİPSİZ HAYVAN GEÇİCİ BAKIMEVİ’Nİ HİZMETE AÇIYOR

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR, SAHİPSİZ HAYVAN GEÇİCİ BAKIMEVİ’Nİ HİZMETE AÇIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ni hizmete açıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ni hizmete açıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi, 13 Nisan 2023 Perşembe günü saat 14.30’da hizmete açılacak. Kentin en büyük yüzölçümüne sahip geçici bakımevinde en son teknolojik imkanlar kullanılarak sokak hayvanlarına en iyi koşullarda hizmet verilecek.

Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkacaklarını belirten Başkan Kadir Albayrak, “Sokak hayvanlarımız bizim can dostlarımız. Onları unutmamız mümkün değil. İmkanlarımız dahilinde sokak hayvanlarımızın bugüne kadar her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Hizmete açacağımız tesis ile de can dostlarımıza sıcacık bir yuva kurmayı planladık. Kentin en büyük yüz ölçümüne sahip bakımevimizde en son teknolojik imkanlar kullanılarak sahipsiz sokak hayvanlarımıza en iyi koşullarda hizmet vereceğiz” dedi.

150 köpek ve 100 kedi olmak üzere toplam 250 sahipsiz hayvan kapasitesine sahip bakımevi içerisinde, birbirine bağlı ve bağımsız, hayvanların barınabilecekleri ve gerekli tedavilerinin sağlanabileceği alanlar bulunacak. İdari bina, klinik birimi, 4 köpek bakım alanı, 4 köpek yaşam alanı, kedi bakım alanı, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde can dostlar yaşayacak. 2 adet muayene odası, 2 adet operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta hazırlık, eczane, mama hazırlık odası ve veteriner hekim odasının bulunduğu Klinik Birim sokak hayvanlarını tedavi edecek.

Köpek bakım bölümlerinde toplam 66 adet kapalı ve açık alan içeren kafes ve 4 adet mama deposu, köpek yaşam alanları içerisinde ise; kapalı alanda toplam 40 adet kulübe ve hayvanların serbest dolaşabilecekleri 4 bölme çit sistemiyle birbirinden ayrılmış açık alan bulunuyor. Kedi bakım alanında ise bir ana bakım alanı, bir müşahede odası ve bir ameliyat sonrası bakım odası düzenlenmiş olup kedi yaşam alanı içerisinde ise kediler için özel tasarlanmış kapalı alan ve çitlerle çevrili açık alan bulunuyor. Güvenlik Birimi ile de bakımevinin her türlü güvenliği sağlanacak. Açık ve kapalı alanları ile birlikte toplam 18 bin 800 metrekare ile kentin en büyük yüz ölçümüne sahip bakımevi olacak tesis ile birlikte bölgedeki sokak hayvanlarına sıcak bir yuva imkanı sunulacak.

ANKA Haber Ajansı