SUNAY AKIN ‘MAHYA IŞIKLARI’ SOHBETİYLE ANTALYALILARLA BULUŞTU

SUNAY AKIN ‘MAHYA IŞIKLARI’ SOHBETİYLE ANTALYALILARLA  BULUŞTU
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri’nde sahne alan şair ve yazar Sunay Akın ‘Mahya Işıkları’ sohbetiyle Antalyalılarla buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri’nde sahne alan şair ve yazar Sunay Akın ‘Mahya Işıkları’ sohbetiyle Antalyalılarla buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı içinde düzenlediği Ramazan Etkinlikleri devam ediyor. Ramazan ayının 24’üncü gününde şair ve yazar Sunay Akın, ikinci kez Antalyalılarla buluştu. Kendine has üslubu ve anlatımıyla Akın, ‘Mahya Işıkları’ adlı programıyla tarihin bilinmeyenleriyle dinleyicileri geçmişe götürdü.

Sohbetinde demokraside farklı düşüncelerin önemine değinen Akın, “Her farklı düşünce bizi daha zengin kılar. Farklı düşünmek bir enstrüman gibidir. Çünkü her enstrüman çok güzeldir. Demokrasi bu farklı enstrümanlarla kurulan orkestradır” dedi

“Biz geleceğe bilginin ışığını taşıyacağız” diyen Akın, şöyle devam etti:

“Tarih geçmişte değildir. Tarih dün değildir, bugünde değildir, tarih yarındır. Yarınımızı daha güzel, daha yaşanılabilecek, sevgi dolu, daha bilgi dolu yapmayacaksa bize ne geçmişteki bilgiden... Biz geleceğimizi aydınlatacak olan bilgiyi taşırsak, tarih yaparız. Yoksa atalarımız demiş: ‘İflas etmiş tüccar eski defterleri karıştırır.’ Cumhuriyet’ten önceki tarihimizdeki heykel öykülerini sabaha kadar anlatabilirim. Ama biz bu bilginin ışığına hakim olsaydık, cehaleti Cumhuriyet’in heykellerine düşman ettirmezdik. Tarihi tarih yapan insandır. Sadece insan.”

Programın sonunda Antalya’nın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Sunay Akın, kendisini izleyiciyle buluşturan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Daha sonra ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı DanışmanıÖnder Bilgin, günün anısına Akın’a çiçek takdim etti.

ANKA Haber Ajansı