OSMANİYELİ TERZİ: “TAMİR İÇİN GEÇEN SENE 4-5 TANE PANTOLON GETİREN, ŞİMDİ 1 TANE GETİRİYOR”

OSMANİYELİ TERZİ: “TAMİR İÇİN GEÇEN SENE 4-5 TANE PANTOLON GETİREN, ŞİMDİ 1 TANE GETİRİYOR”
Osmaniye'de 40 yıldır terzilik yapan Sait Taşkın; daha önce tamir için dört pantolon getiren müşterisinin, artık bir pantolon getirdiğini aktardı. Taşkın, "Geçen sene, evvelki sene müşteriler 4-5 tane pantolon getirirdi. Hatta 'kaça aldın' diye sorardım. 'Ya şu fiyata aldım, ucuz aldım' derlerdi. Şimdi aynı müşteriler geliyor 4-5 tane alan adam 1 tanesini zor yaptırıyor. Niye dersen işte pahalı, her şey pahalı" dedi.

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'de 40 yıldır terzilik yapan Sait Taşkın; daha önce tamir için dört pantolon getiren müşterisinin, artık bir pantolon getirdiğini aktardı. Taşkın, "Geçen sene, evvelki sene müşteriler 4-5 tane pantolon getirirdi. Hatta "kaça aldın" diye sorardım. "Ya şu fiyata aldım, ucuz aldım" derlerdi. Şimdi aynı müşteriler geliyor 4-5 tane alan adam 1 tanesini zor yaptırıyor. Niye dersen işte pahalı, her şey pahalı" dedi.

Osmaniye'de 40 yıldır terzilik yapan Sait Taşkın, hayat pahalılığı sebebiyle müşterilerinin özel dikim yerine hazır alıp kendisine tamir için geldiklerini ve hazır alımlarda da düşüş yaşandığını ifade etti. Ekonomik nedenlerden dolayı işlerinin düştüğünü ifade eden terzi Sait Taşkın şunları söyledi:

"Önceden böyle hazır dikim yoktu. Millet zevkine göre diktirirdi, önceden. Biz boş durmazdık. Ama şimdi bu hazır giyim çıktığı için biraz yavaşladı. Hazır giyime teslim olduk. Önceden adam sipariş veriyordu, 4-5 tane diktiriyordu şimdi hazır giyim olduğu için milletin çoğu hazır alıyor. Pahalı, her şey pahalı milletin gücü yetmiyor. Önceden bundan geçen sene, evvelki sene bir getirmeye müşteriler 4-5 tane pantolon getirirdi hatta "kaça aldın" diye sorardım " Ya şu fiyata aldım ucuz aldım" derlerdi. Şimdi aynı müşteriler geliyor 4-5 tane alan adam 1 tanesini zor yaptırıyor. Niye dersen işte pahalı, her şey pahalı. Bu bayramda da biraz deprem oldu, sıkıntılar oldu millete de Allah yardım etsin kolay değil. Şu ekonomik durumda milletin ihtiyaçları depremzede biraz da onların etkisi oldu ama ben bundan sonra inanıyorum ülkemiz iyi olacak inşallah, açılır işler yani.

"GEÇEN SENE ÇOK İYİYDİ"

Geçen sene geldiğinde bir müşteri, geçen sene çok iyiydi, çok iyiydi, bu sene aynı müşteri geliyor 4 tane pantolon alan adam, 3 tane pantolon alan adam 1 tane getiriyor. Bir pantolon 300-400 lira, adam 90- 100 liraya geçen sene pantolon alıyordu ama bir pantolon şimdi 400 lira olmuş. Pahalı, hayat pahalı onun için bu depremden dolayı mı oldu bilmiyorum ama yine de iyi olacağından eminim yani tahminimce."

ANKA Haber Ajansı