MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE DATÇA SINDI KOOPERATİFİ'NDEN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE DATÇA SINDI KOOPERATİFİ'NDEN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Datça bademini ve zeytinini desteklemek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Datça bademini ve zeytinini desteklemek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Büyükşehir Belediyesi 22 bin 764 metrekare araziye sahip 4 taşınmazdaki 160 zeytin ağacı ve 1 adet badem kırma ayıklama makinesini kooperatifin kullanımına tahsis etti.

Datça bademi ve zeytininin üretiminin artırılması, pazarlamanın iyileştirilmesi ve kooperatifçiliğin geliştirilmesinin hedeflendiği iş birliği protokolünün imza töreninde konuşan Kooperatif Başkanı Can Usul şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız protokol sayesinde artık üreticilerimiz daha çok üretip daha çok kazanacak. Kooperatifimizde 15 kadın üreticimiz bizlere büyük katkı sunuyor. Büyükşehir Belediyemiz destekleri ile kurulan Tarımsal Güçbirliği Kooperatifi’ne de katıldık. Bu birlikteliğin bize çok faydası olacağına inanıyor, Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza tarıma verdiği destekler için teşekkür ediyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise tüm hizmetlerini ve projelerini güven duygusu üzerine kurduklarını, iyi bir ekiple vatandaşlara hizmet için çalıştıklarını aktardı. Büyükşehir olarak tarımda kooperatifleşmeye, üreten köylüye desteğe büyük önem verdiklerini de belirten Gürün, şöyle konuştu:

“2014 yılında Büyükşehir olan Muğla'mızda tarıma ayrı bir önem verdik ve tarımsal üretim modeli oluşturduk. Yerel tohumdan, alım garantili üretime, meyve sebze kurutma tesisinden, toprak, bitki analiz laboratuvarına birçok yenilikçi hizmeti kısa sürede hayata geçirdik. Tarımda tüm kooperatiflerimizi güç birliği bünyesinde topladık ve her geçen gün üye sayımız artıyor. Bugün birlikte iş birliği imzalarını attığımız Sındı Kooperatifimiz 5 ülkeye çağla turşusu satışı gerçekleştirdi. Muğla’mızın marka olmaya aday ürünlerini yurt içine yurt dışına ihraç eder hale geldik. Tüm bunları güven duygusu ile yapıyoruz. Üreten köylümüz emeğinin karşılığını alıyor, üreticimiz ve Muğla kazanıyor. Sındı Kooperatifimizin bünyesinde 15 kadın üretici olduğunu söyledi kooperatif başkanımız. Kadın emeği tarımın, kooperatiflerin ana aktörü ve Muğla kadınlarımızın emeği, fedakarlıkları ile tarımda daha da söz sahibi olacak.”

ANKA Haber Ajansı