MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘BURDA OLAN BURDA KALIR’ GÖSTERİSİNİ YURTTAŞLARLA BULUŞTURDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘BURDA OLAN BURDA KALIR’ GÖSTERİSİNİ YURTTAŞLARLA BULUŞTURDU
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz ile komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz’ın iki kişilik gösterisi ‘Burda Olan Burda Kalır’ı yurttaşların beğenisine sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz ile komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz’ın iki kişilik gösterisi ‘Burda Olan Burda Kalır’ı yurttaşların beğenisine sundu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığıöncülüğünde kentte konserlerden tiyatroya kadar birçok sanat dalında düzenlenen etkinliklerle Mersinliler sanatla buluşuyor. Bu çerçevede tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz ile komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz’ın iki kişilik gösterisi ‘Burda Olan Burda Kalır’ Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla yurttaşlarla buluşturuldu.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Burda Olan Burda Kalır’ gösterisine yurttaşlar günler öncesinden belirtilen noktalardan aldıklarıücretsiz davetiyelerle katıldı. Sahneyi paylaşan Can Yılmaz ve Zafer Algöz, yaşadıkları komik anekdotları, film setlerinde başlarından geçen komik hikayeleri seyirciler ile paylaştı.

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz, Mersinlilerin sanat potansiyellerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Pandemi, hayatımızın her alanını etkilediği gibi özellikle kültür ve sanat alanında çok büyük darbe vurdu. Sinemalar, tiyatrolar kapandı. Müzik sektöründe çalışanlar çok büyük mağduriyet çektiler. Tam pandemiden kurtulduk, işler rayına oturdu derken üstüne bir de bu talihsiz deprem felaketi başımıza geldi. Şimdi yeniden ayaklarımızın üstünde dikilip hem kendimize hem ülkemize moral vererek, yeniden ayağa kalkmamızı gerektiren bir durum. İnşallah bizim de bir katkımız olur. Ben sahilinden ve güzelliğinden dolayı hep Mersin için Türkiye’nin Barcelona’sı derim. Allah nazardan korusun. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. İyi ve çalışan Başkan. Kentin gelişimi anlamında çok kıymetli hizmetleri var” diye konuştu.

Komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz ise gösterilerini metne bağımlı kalmaksızın, yaşadıkları olaylar üzerinden sahnelediklerini aktararak “Bizimki biraz da muhabbet gibi bir şey. Bir tiyatro metni yok. Zafer Ağabey zaten 40 senedir sahnede ama benimki bir şaka ve iddia üzerine başlayan bir şeydi. Yaklaşık 4 sene oldu oldu başlayalı. İnsanlar tarafından gayet güzel ilgi görüyor. Yurtdışında da oynadığımız oldu. Anadolu'yu daha çok geziyoruz ve her gittiğimiz yerde sağ olsun seyirci bizi bağrına basıyor. İnsanların güldüğü, eğlendiği, yaşadığımız olayları anlatan film setlerinde başımızdan geçen hikayelerimiz var. Geçmişten gelen benim tiyatroculuğumdan, Zafer Ağabey’in diğer yaptığı başka işlerden anıların geçtiği güzel bir gösteri. Mersin’e bir evvelki sene gelmiştik. Gayet güzel bir yer” dedi.

Etkinliğe katılan yurttaşlar ise beğenilerini şu sözlerle dile getirdi:

-Ali Ekiz:“Gerçekten 10 numara, 5 yıldız. Buradan, tüm ekibe çok teşekkür ederim. Hepsine sürekli katılıyorum zaten. Huzurlu bir şekilde keyif alıyorum. Devamını isterim. Bize bunu gösterdikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. İlk defa böyle sahne aldıklarını izliyorum.”

-Ömer Ünal:“Burada olduğumuz için mutluyuz, keyifliyiz. Zafer Algöz ile Can Yılmaz’ı izlemeye geldik. İkisini de çok beğeniyoruz. Can’ıçok tanımıyorum, Cem vasıtasıyla, bahsettiği için biliyorum. Zafer Algöz çok usta bir oyuncu. Filmlerini hep izliyoruz, seviyoruz. Bu konuda yeterince başarılı olduklarını düşünüyoruz. Özellikle sanat anlamında.”

-Kerem Ünal: “Böyle güzel etkinlikler oluyor. Zafer Algöz’ü hep izledik filmlerinde. Can Yılmaz’ıçok görmedim ama adını duydum onun da.”

-Hilmi Erdoğan: Halk burada, etkinliklerde bir araya gelip keyif alıyor, güzel vakit geçiriyor. Büyükşehir Belediye’miz bu konuda gayet duyarlı. Gençler için özel imkanlar sağlayarak, konserler, özel etkinlikler yapılıyor ve bunların güvenliğinin de yine düzgün bir şekilde yapılmasına gayet duyarlılar, hassaslar. Güzel organizasyonlar yaptıklarını düşünüyorum.”

-Gaye Erdoğan:“Çok heyecanlıyız. Mutluyum. Ben çok kaliteli buluyorum Büyükşehir Belediye’mizi. Mümkün olduğu kadar da etkinliklerine katılmaya, desteklemeye çalışıyorum.”

ANKA Haber Ajansı