‘KOMÜNİST OSMAN’ BELGESELİ FOÇALILARLA BULUŞTU

‘KOMÜNİST OSMAN’ BELGESELİ FOÇALILARLA BULUŞTU
Eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yaşamını anlatan ‘Komünist Osman’ belgeseli Foçalılarla buluştu. Belgeselin gösterimine, onur konuğu olarak Özgüven de katıldı.

Eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yaşamını anlatan ‘Komünist Osman’ belgeseli Foçalılarla buluştu. Belgeselin gösterimine, onur konuğu olarak Özgüven de katıldı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, ev sahibi Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün yanı sıra Ege’de Barış Derneği ve eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, önceki dönem belediye başkanları, Özgüven’in dostları ve yurttaşlar katıldı.

Belgesel filmin yönetmeni ve senaristi gazeteci Gökmen Ulu, gösterim öncesinde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Bu akşam güzel Foça’mızda Osman Özgüven’e bir saygı duruşunda bulunmak üzere buluştuk. Ama aynı zamanda ona olan şükran duygumuzun yanı sıra bu belgeseli toplumun bütün kesimlerine her daim rol model göstermek için yaptık. Onlardan çok şey öğrendik. Hayatımıza kattıkları için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yoldaşlarına da. O yoldaşları arasında bulunanlardan biri de Nihat Dirim’di. Saygı ile anıyorum, sonsuzlukta huzur içinde uyusun. Biz Osman Özgüven’e baktığımızda bir kişinin ne çok şey değiştirdiğini gördük. Elbette ki bir insan hayatını, dopdolu bir insan yaşamını bir filme sığdırmak imkansızdır. Aslolan yaptıkları ve arkadaşları ile birlikte yaptıkları hakkında bir fikir verebilmektir. Bunu yapmaya çalıştık. Onlardan çok şey öğrendik ve bu belgeseli izleyenlerin de çok şey öğreneceğini umuyoruz.”

Gökmen Ulu’nun konuşmasının ardından filmin gösterimi yapıldı. Belgeselde yer alan ve 2022 Nisan ayında vefat eden Foça’nın sevilen belediye başkanlarından Nihat Dirim'in görüntüleri, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Filmin sonunda tüm salonun ayakta alkışladığı Osman Özgüven sahneye çıktı. "Tek adam rejimine karşı birlik olma" çağrısı yapan Osman Özgüven, "Hiç kuşkunuz olmasın ki güzel günlerimiz olacak. Hep beraber mutlu olacağız. Hep birlikte birleşerek kazanacağız" diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Osman Özgüven’e "Gerçekten hayatınızı barışa, kardeşliğe, demokrasiye, huzur için adamışsınız. Sizin gibi bir geçmiş, umarım bizim gibi genç siyasetçilere de nasip olur" dedi. Başkan Gürbüz, onur konuğu Özgüven’e, ailesine, filmin yönetmeni ve senaristi gazeteci Gökmen Ulu’ya, yapımcısı Ali Oben Ulu’ya ve gösterime katılanlara teşekkür etti.

ANKA Haber Ajansı