İZMİT BELEDİYESİ KURUÇEŞME YAŞAM MERKEZİ 14 NİSAN’DA AÇILIYOR

İZMİT BELEDİYESİ KURUÇEŞME YAŞAM MERKEZİ 14 NİSAN’DA AÇILIYOR
İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açılıyor.

İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açılıyor.

İzmit Belediyesi, çalışmaların tamamlandığı Kuruçeşme Yaşam Merkezi açılışı için gün sayıyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için birçok fonksiyona sahip olacak Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de düzenlenen törenle hizmete açılacak. Açılış programının ardından Kuruçeşme’de halk iftarı yapılacak.

Kuruçeşme bölgesinde yaşayan yurttaşların sosyal imkanlarını artıracak; kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet verecek Kuruçeşme Yaşam Merkezi, tam kapsamlı olarak planlandı. Merkezde psikolog hizmeti ve diyetisyen hizmetinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun alanı, gençler için etüt odası ve eğitim salonu yer alacak. Merkezde, ev kadınlarının sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amacıyla atölyeler ve spor salonu bulanacak. Merkezde bulunan dans salonlarında ise halk oyunları ve bale dersleri verilecek.

İLERİ YAŞTAKİ YURTTAŞLAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

İzmitli ileri yaştaki yurttaşların sosyal hayatta aktif rol almasını destekleyen, akranları ile iletişim kurma fırsatı sağlayan Asırlık Çınar Evi de Kuruçeşme Yaşam Merkezi’ndeki yerini alacak. Gündoğdu ve Yuvam Akarca’da 50 yaşüstü yurttaşların ilgi gösterdiği Asırlık Çınar Evi ile Kuruçeşme’de ikamet eden İzmitli çınarlar için psiko-motor faaliyetler, bahçe uğraşları, fiziksel egzersizler, kültür-sanat gezileri ve mutfak atölyeleri gibi etkinlikler düzenlenecek.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER UNUTULMADI

Merkezde yer alan Kısa Mola Merkezi, İzmit ilçe sınırlarında ikamet eden ve özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesine, yaşam kalitelerinin artmasına, psiko-sosyal gelişimlerinin desteklenmesine, günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça yapabilmelerine, kendilerine zaman ayırmalarına ve özel gereksinimli bireylerin yakınlarının desteklenmesine olanak sağlamayı amaçlıyor.

ANKA Haber Ajansı