DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN ÇOCUKLAR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ÇİZİM ATÖLYESİ’NDE BULUŞTU

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN ÇOCUKLAR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ÇİZİM ATÖLYESİ’NDE BULUŞTU
Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden kente gelen çocuklara yönelik Çizim Atölyesi düzenledi. Farklışehirlerden gelen gönüllü sanatçılar tarafından yürütülen etkinlikte, çocuklar hem sosyalleşme hem de depremin etkisinden bir nebze de olsa uzaklaşma fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden kente gelen çocuklara yönelik Çizim Atölyesi düzenledi. Farklışehirlerden gelen gönüllü sanatçılar tarafından yürütülen etkinlikte, çocuklar hem sosyalleşme hem de depremin etkisinden bir nebze de olsa uzaklaşma fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden gelen yurttaşların hizmetine açtığı geçici barınma alanlarında kalan çocuklara yönelik hayata geçirdiği sosyal aktivitelere devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, farklı kentlerden gelen karikatür ve grafik sanatçıları, Erdemli Hal Kompleksi, Davultepe Öğrenci Yurdu ve Tarsus Berdan Konukevi’nde kalan çocuklara yönelik Çizim Atölyesi düzenledi.

Etkinlik ile ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemli'de afetzede yurttaşlar için hazırladığı geçici barınma alanında yaklaşık 350 çocuk olduğunu ve çocuklara zaman zaman farklı etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Uzunbağ, “Bu etkinlikleri Büyükşehir’in kendi uzmanlarıyla da yapıyoruz. Ayrıca kendi dallarında başarılı olan sivil toplum kuruluşları ya da sanatçılar bizlere katılıyorlar. Biz de bir iş birliği içerisinde çocuklarımızı hayatta tutmak, sosyal hayata bağlı bırakabilmek, hayatın içinde olabilmeleri için birtakım etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

İstanbul’dan gelen gönüllü sanatçılar ile birlikte Çizim Atölyesi düzenlediklerini belirten Uzunbağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Graffiti ve karikatür sanatçıları arkadaşlarımız var. Bir iş birliği içerisinde afetzede yurttaşlarımızın küçük yavrularını hayata bağlı tutabilmek için bir çalışmamız var. Çok güzel resimler yapıyorlar, karikatürler çiziyorlar. Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, başkanımız Vahap Seçer’in talimatıyla her yaş grubuna ayrı ayrı etkinlikler düzenleyerek insanların deprem psikolojisinden uzaklaşmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”

Karikatürist Mümin Durmaz, çocuklarla bir arada olmaktan dolayıçok mutlu olduklarını vurgulayarak, “Burada birlikte olmaktan çok mutluyuz. Hayatlarına küçük renkler katabileceksek, onlara yeni umutlar, yeni mutluluklar kapıları açabileceksek minik minik güzellikler yolunda mutlu olacağız” diye konuştu.

Karikatürist Emrah Ablak ise şunları söyledi:

“Çocuklarla, resimle ilgili şu yüzden çalışmak istedim; kendim de çocukluğumda çok fazla gezdim babamın işi nedeniyle. Memleketi, arkadaşları bırakıp başka bir yere gidiyorsun, Oraya çabuk alışamıyorsun. Çocuğun oyun ihtiyacı var ve kağıt çocuk için bir oyun alanı aslında. Çocuklar resim yapmazlar, kağıdın içinde oyun oynarlar ve onları bir süre dış dünyadan kurtaran bir şey o. Aynı zamanda bir zihin idmanı. Ben de çocuklarla onu yapmaya geldim buraya. Burada depremzede çocuklarımız var ve onların da sıkıntıları var. Bir süre için o sıkıntılı dünyadan kafalarını kurtarmak ve kağıdın içinde çizgi dünyasında kendi dünyalarını bir an için kurup onları rahatlatacak pratiği onlara öğretmek amacıyla buradayız.”

Atölyeye katılan çocuklar ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

Elif Ecem Karayer: Resim yapmak çok güzel. Ev yapıyorum, ağaç yapıyorum. Güzel vakit geçiriyorum.

Münir Can Şengi: Gemi yapıyorum; ev, ağaç, köprü yapıyorum. Boya yapmayıçok seviyorum. Arkadaşlarımla çok eğleniyorum.

Hanife Nur İstanbullu: Burada çok eğleniyoruz. Resim yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımıçok seviyorum, ayrıca öğretmenlerimiz de çok güzel. Resim yaptım, Hatay’ın düzelmiş halini yaptım. İnşallah yakında Hatay çok renkli olacak yine eskisi gibi. Ben öyle umut ediyorum.

Depremlerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Berdan Konukevi’nde ağırladığı depremzede ailelerin çocukları için de Çizim Atölyesi düzenlendi. Konukevi önündeki yeşil alanda düzenlenen programa, Büyükşehir Gençlik Kampı’nda bulunan bungalov evlerde konaklayan depremzede ailelerin çocukları katılım gösterdi.

Çocuğu atölyeye katılan Nurten Polat Yükselmiş, bu tip etkinliklerle mutlu olduklarını belirterek, “Çok mutluyuz şu an, çocuklarımız bu etkinliğe katıldığı için. Yaratıcılıklarının arttığını düşünüyorum. Biraz psikolojik olarak üzülüyorlardı. Bu etkinlik onları daha olumlu bir şekilde etkileyeceğine gördüm. Mutluyuz” dedi.

ANKA Haber Ajansı