Dacia Spring'in Türkiye fiyatı belli oldu! TOGG ile rekabet edecek

Dacia Spring'in Türkiye fiyatı belli oldu! TOGG ile rekabet edecek
Dacia Spring çok yakında ülkemizde satışa sunulacak. Merakla beklene aracın Türkiye fiyatı belli oldu. Açıklanan ilk detaylara göre araç, uygun fiyatıyla yerli otomobil TOGG ile rekabet edecek gibi görünüyor. Peki ya Dacia Spring fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Otomobil sektöründeki önemli isimlerden biri olan Dacia da elektrikli otomobillere geçiş sürecini başlattı. Renault çatısı altında yer alan Dacia’nın bu alandaki öncü modeli ise Spring olacak.

Hali hazırda Avrupa’da satışta olan Spring oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip. Ülkeden ülkeye çeşitlilik gösterse de Spring’in satış fiyatı ortalama olarak 18 bin Euro civarında.

Bilindiği üzere Dacia, Spring modelinin Türkiye’ye de geleceğini açıklamıştı. 2022 yılı içerisinde ülkemizde yollara çıkması beklenen modelin Türkiye fiyatı sızdırıldı.

tamamen-elektrikli-dacia-spring-1.jpeg

İyi haber şu. Dacia Spring, bir süre önce kabul edilen ÖTV indiriminden yararlanabilecek. Düşük motor gücü sayesinde Dacia Spring fiyatı da yüzde 10’luk ÖTV dilimine giriyor.

Bu sayede otomobil fiyatı oldukça makul seviyelere inmiş durumda. Sızdırılan bilgilere göre Dacia Spring, Egea’dan bile daha ucuz bir fiyatla karşımıza çıkacak.

Baştan belirtelim. Sızdırılan bu fiyat bilgisi henüz resmi kaynaklarla doğrulanmış değil. Fakat Dacia’ya yakın bazı kaynaklara göre otomobilin fiyatı 400 bin TL civarında olacak.

Hali hazırda bir Clio ya da Egea da aynı fiyatlara satılıyor. Bu bağlamda baktığımız zaman Dacia Spring’in oldukça uygun bir etikete sahip olacağını söyleyebiliriz. Hatta bu fiyatla TOGG’la rekabet etmesi de mümkün.

Yönetici