ÇERKEZKÖYLÜÇOCUKLAR ‘KARAGÖZ VE HACİVAT’İLE EĞLENDİ

ÇERKEZKÖYLÜÇOCUKLAR ‘KARAGÖZ VE HACİVAT’İLE EĞLENDİ
Türk Gölge Oyunu’nun ustalarından Suat Veral ile Türkiye’nin ilk kadın gölge oyun sanatçısı Merve İlken, Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ‘Hacivat ve Karagöz’üçocuklar ile buluşturdu.

Türk Gölge Oyunu’nun ustalarından Suat Veral ile Türkiye’nin ilk kadın gölge oyun sanatçısı Merve İlken, Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ‘Hacivat ve Karagöz’ü çocuklar ile buluşturdu.

Çerkezköylü çocuklar, dün Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde iki seans olarak sahnelenen Dev Gölgeler Oyunu’na ilgi gösterdi. Çocukların aileleri ile takip ettiği gölge oyununda sağlıklı beslenme, paylaşım ve misafirperverlik gibi konular; Karagöz ve Hacivat’ın esprili anlatımıyla izleyiciye aktarıldı. Oyunun sonunda Suat Veral ve Merve İlken perde önüne geçerek, izleyicilerin gölge oyunu hakkında merak ettiği konuları yanıtladı.

Sanatçılar, geleneksel Türk gölge oyununa destekleri dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti. Gösterinin sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sorumlusu Gizem Tuna tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

ANKA Haber Ajansı