WhatsApp yakında kullanıcıların orijinal kalitede fotoğraf ve video göndermesine izin verebilir

WhatsApp yakında kullanıcıların orijinal kalitede fotoğraf ve video göndermesine izin verebilir
WhatsApp, HD medya gönderme yeteneğinin ardından orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşımı sunacak bir özelliğin üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar medyayı belgeler olarak gönderebilecek ve orijinal kalite seçeneği sunulacak. Özellik, kullanıcı deneyimini artıracak ve görüntü kalitesini yükseltecek.

WhatsApp, kullanıcıların fotoğraf ve videoları orijinal kalitede paylaşmalarına olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu, uygulamanın HD fotoğraf ve videolar gönderme yeteneğini sunmasının hemen ardından geliyor.

Yeni özellik, medyayı belgeler olarak işleyecek ve paylaşırken orijinal kaliteyi seçme seçeneği sunacak. WhatsApp, bu özelliği ilk olarak kodunda Ocak ayında işaret etmişti. Bu güncelleme, kullanıcıların konuşmaları içinde yüksek kaliteli medya göndermelerine izin vererek kullanıcı deneyimini artıracak.

WhatsApp, kullanıcıların fotoğraf ve videoları orijinal kalitesinde paylaşmalarını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu güncelleme, uygulamanın HD fotoğraf ve videolar gönderme yeteneğini sunmasının hemen ardından gelecek.

WABetaInfo tarafından fark edilen bilgilere göre, kitlenin kullanıma sunulmadan önce özellikleri test eden platform, uygulamaya "orijinal kalite fotoğraf veya videoları seç" seçeneğini ekleyecek. Güncelleme, WhatsApp'ın Android sürümü 2.23.18.12 için beta olarak kullanıma sunuldu. Rapora göre, uygulama görüntüleri ve videoları belgeler olarak işleyecek. WABetaInfo tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, uygulamanın belge seçici içinde "galeriden seç" adında yeni bir seçeneğin olacağını ve orijinal kalite fotoğraf ve videoları gönderme yeteneğini belirteceğini gösteriyor. Orijinal kalite fotoğraf ve videoları gönderme yeteneği ilk olarak Ocak ayında WhatsApp'ın kodunda görülmüştü. Bu ayın başlarında, WhatsApp platformunda HD fotoğraf ve videolar paylaşma yeteneği başlatıldı.

Not edilmesi gereken bir husus, bu durumda da WhatsApp'ın görüntüleri göndermeden önce sıkıştırdığıdır. Orijinal kalite fotoğraf ve videoları gönderebilmek hoş bir değişikliktir. Kullanıcılar, bir fotoğrafı "yüksek kalite" seçeneğini seçerek HD olarak gönderebilir. Yüksek kalitede gönderilen fotoğraf HD olacak ve alıcı, bu özelliği kullanarak gönderildiğini bilecek. Bu özellik, yalnızca sohbetlerinizde paylaşılan görüntülere sınırlıdır. HD fotoğraflar özelliği gibi, WhatsApp'ın HD videolar özelliği müşterilere yüksek çözünürlüklü videoları paylaşma seçeneği sunacak. Daha önce, yüksek çözünürlüklü videolar uygulamanın çözünürlük sınırı nedeniyle 480p'ye sıkıştırılıyordu. Şimdi, kullanıcılar videolarını HD olarak (720p'ye kadar) göndermeyi seçebilirler.