Nothing Ear (2) incelemesi
Tasarım
Ear (2)'nin tasarımında, çoğunlukla kasa çevresinde olmak üzere bazı değişiklikler yapıldı. Yeni kılıf her boyutta daha küçük ama farkı ancak eskisinin yanında kullanıyorsanız anlayabilirsiniz.
Yeni kılıf, selefinin kıvrımlarına kıyasla daha açılı kenarlara sahip. Kapak benzer bir görünüme sahip ancak kulaklıkları yerinde tutan ortadaki büyük çukur daha küçük hale getirilmiş.
Kılıfın alt kısmı sanki kapağını çıkarmışlar gibi görünüyor. Ear (1) kılıfın içinde tüm opak plastikleri kaplayan bir alt kapak vardı, ancak Ear (2) kılıf beyaz plastik parçaları dışarıda bırakıyor ve hatta kulaklıklar için yuvaların kıvrımını hissedebiliyorsunuz. Alt kısımda parlak plastiklerin olmaması, önceki kılıfta bir sorun olan çiziklerin görünümünü azaltacaktır.
Beyaz plastiklerden bahsetmişken, artık bir önceki modelin çukurlu yüzeyine sahip değiller, bunun yerine artık şeffaf plastikle kaplanmadıkları için bu kez gerçekten dokunabileceğiniz düz beyaz bir dokuya sahipler. Dış dünya ile temas halindeyken ne kadar süre beyaz kalacaklarını zaman gösterecek.
Ear (2) kılıfının tasarımında, bir alt sınıf gibi görünmesini ve hissettirmesini sağlayan bir şey var. Sanki maliyetten tasarruf etmek için her yerden şeffaf plastik parçalarını çıkarmışlar ve opak plastiği daha yumuşak ve özelliksiz hale getirmişler. Daha küçük menteşeye sahip yeni kapak da iki yıllık Ear (1) modellerime kıyasla çok daha fazla yan yana hareket ediyor. Ayrıca Ear (1) kasa kapağı kapandığında çok daha tatmin edici bir gümbürtüye sahipken, Ear (2) kapağı her zaman bir çınlama ile kapanıyor.
Yeni tasarım aynı zamanda görsel olarak daha tekdüze ve iyi bir şekilde değil. Ear (1) kılıfın daha küçük bir mıknatısı ve bir tarafı diğerinden ayırt etmeyi kolaylaştıran daha geniş bir menteşesi vardı. Ear (2), şekil ve boyut olarak çok benzer görünen bir menteşe ve mıknatıs tasarımına sahip ve her seferinde tamamen dikkat etmeden hangi yöne açıldığını söylemek gerçekten zor.
Gerçek kulaklıklar öncekilere çok benziyor. Görünürdeki tek fark, hareketler için yan taraftaki dokunmaya duyarlı alan yerine basınca duyarlı düğmelere geçilmesidir.
Hem kılıf hem de kulaklıklar suya dayanıklıdır. Kılıf IP55 ve kulaklıklar IP54 olarak derecelendirilmiştir. Bu, kulaklıklar için yalnızca IPX4 derecesi taşıyan önceki modele göre bir gelişmedir.
Genel olarak Ear (2), Ear (1)'in evrensel olarak en çok övülen yönü olduğu düşünüldüğünde garip olan tasarım departmanında bir düşüş gibi hissettiriyor. Her ne kadar orijinal modelin plastik kullanımında çok fazla hoşgörülü ve potansiyel olarak savurgan olduğu iddia edilebilirse de, ona ayırt edici tasarımını veren de buydu. Ear (2), bu estetiği bütçenin üçte biri ile taklit etmeye çalışıyormuş gibi hissettiriyor ve bu süreçte bir taklit gibi hissettiriyor. Hala çok iyi görünümlü ve benzersiz bir tasarım ancak ilki kadar iyi değil.
Konfor
The Ear (2) rahat bir çift kulaklıktır. Tasarımın büyük kısmı kulaklarınızın içine oturur ve sadece küçük bir kısmı dışarıda kalır. İç kulak şekli göze batmıyor ve silikon uçlar yumuşak ve kulağa hoş geliyor.
Sorun, kulaklıklar üzerindeki yeni basınca duyarlı hareket alanıyla ilgili. Bunlar bilinçli olarak kullandığınızda iyi çalışıyor ancak kulaklığınızı kulağınızdan çıkarmak için sapından tuttuğunuzda bile basmak son derece kolay. Hareketi etkinleştirmek hiç çaba gerektirmediği için neredeyse her çıkardığımda bu oldu.
Sonunda, çıkarırken sapı üstten ve alttan tutmak gibi alışılmadık tutuşlara başvurmak zorunda kaldım. Kulaklıkları düşürme ihtimali çok daha yüksek olduğu için bu güvenli bir tutuş şekli değil ancak kulaklıkları her çıkardığımda düğmeye basmaktansa bu riski göze almayı tercih ederim.
Yazılım ve özellikler
Kulak (2), iOS ve Android için Nothing X uygulaması kullanılarak veya bir Telefon (1) üzerindeki Bluetooth ayarları aracılığıyla kontrol edilebilir. Buradan ANC ayarlarını, dokunma hareketlerini, ses efektlerini değiştirebilir, düşük gecikme modu, kişiselleştirilmiş ANC ve ses profili ve kulaklıklarımı bul gibi özelliklere erişebilirsiniz.
ANC'nin üç manuel ayar seviyesi ve çevrenize göre anında ayarlanan dördüncü bir uyarlanabilir ayarı vardır. Ayrıca ANC frekans tepkisini kulaklarınıza ve mevcut ortam koşullarına göre ayarlamak için bir test çalıştıran kişiselleştirilmiş bir ANC seçeneği de vardır. Bu test yalnızca etrafınızda yeterli ortam gürültüsü olduğunda çalıştırılabilir, aksi takdirde size izin vermez.
Kişiselleştirilmiş ANC ile ilgili sorun, OnePlus Buds Pro 2'de de fark ettiğim bir şey, oluşturduğu profilin mevcut ortam gürültüsü modelinize aşırı özel olması. Örneğin bir uçaktaysanız ve ortam gürültüsü çok tutarlıysa bu iyi sonuçlar verebilir. Ancak, gürültü çok değişiyorsa o zaman iyi sonuçlar alamayabilirsiniz. Ayrıca, bir ortamda oluşturulan bir profili başka bir yerde kullanmaya çalışmak da daha kötü sonuçlar verebilir. Bu durumlarda, kişiselleştirilmiş ANC'yi devre dışı bırakmak ve standart olanı kullanmak daha iyidir.
Uygulama ayrıca bir kulak ucu uyum testi de sunuyor. Önceki aygıt yazılımında, bunu kontrol etmek için çalınan test tonu OnePlus ve Oppo kulaklıklarda bulunanla aynıydı. Kulaklıklara daha sonra yapılan bir güncelleme bunu farklı bir tonla değiştirdi, ancak yukarıda bahsedilen markalar ve Nothing'in kurucusu arasındaki geçmişi göz önünde bulundurarak durumun oldukça eğlenceli olduğunu düşündüm.
Ear (2) ayrıca uygulamada özel bir EQ sunuyor ki bu Ear (1)'de bugüne kadar bulunmayan bir özellik. Çok fazla değil; saçma sapan dairesel bir düzende yerleştirilmiş 3 bantlı bir ayar elde edersiniz, ancak Ear (1)'in sahip olduğu dört ön ayardan daha iyidir.
EQ ve ses kişiselleştirme
Ear (2) ayrıca kişiselleştirilmiş bir ses profili ayarlamanıza da olanak tanır. Bunu kalibre etmek için kullanılan test prosedürü diğer markalarda gördüklerimizden biraz farklı. Öncelikle arka planda çalınacak bir beyaz gürültü örneği için bir seviye ayarlamanız gerekiyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra her bir kulaklık, sesi giderek azalan bir test tonu çalacak ve sesi duymayı bıraktığınız nokta o frekans için seviyeyi belirleyecek.
Bu süreç beklediğimden daha rahatsız ediciydi. Nispeten yüksek sesli beyaz gürültü örneğinin sürekli olarak kulaklarınızdan birinde çalması eğlenceli değil ve testin bitmesi oldukça uzun sürebiliyor. Kimseyi sabırsızlanıp testi yarıda bıraktığı için suçlayamam.
Son olarak, çimdik hareketleri için seçenekleri de değiştirebilirsiniz. Sol ve sağ kulaklıklar için farklı seçenekler belirleyebilirsiniz ancak her ikisi için de aynı seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Tüm seçenekler tüm hareketler için mevcut değildir ve tek çimdik hareketi hiç değiştirilemez. Bu durum, diğer bazı kulaklıklarda olduğu gibi tek basma hareketini devre dışı bırakamadığınız için yukarıda bahsedilen yanlışlıkla basma sorununu özellikle can sıkıcı hale getiriyor.
Ear (2) test sırasında küçük hatalara sahipti. Kulak algılama sık sık çalışmayı durduruyor ve kulaklıklar kulaktan çıkarılmaya tepki vermiyordu. Bu da otomatik duraklatma olmadığı ve sesin çalmaya devam ettiği anlamına geliyordu. Bu genellikle aynı anda yalnızca bir kulaklıkta meydana geliyordu, bu nedenle diğer kulaklığı çıkardığınızda ses amaçlandığı gibi duraklıyordu. Kulaklıkları çantaya geri koyduğunuzda tekrar normal şekilde çalışıyorlardı.
Bir hata olmasa da, kulaklıklardaki çeşitli uyarıların ses seviyesine de dikkat çekmek istedim. Kulaklıklar kulağınıza takıldığında çıkardığı ses zaman zaman oldukça yüksek olabiliyor. Benzer şekilde, düşük pil uyarısının sesi de yüksek ve beni her seferinde korkuttu. Bu uyarıların şu anda olduğu kadar yüksek ve rahatsız edici olması için hiçbir neden yok.
Performans
Bu incelemedeki tüm gözlemler, test sırasında mevcut olan en son ürün yazılımı sürümü olan 1.0.1.85 ile yapılmıştır.
Ses kalitesi
Nothing Ear (2) önceki modele göre güncellenmiş sürücüler kullanır. Aynı 11.6mm dinamik tasarıma sahipler ancak diyafram grafen ve poliüretan kullanan yeni bir malzeme ile güncellendi. Kulaklıkların iç kısmı da yeni bir çift odacıklı tasarımla güncellendi. Kulaklıklar SBC ve AAC'ye ek olarak LHDC 5.0'ı (LHDC-V olarak da bilinir) da destekliyor. Hala kayıplı bir codec olmasına rağmen, LHDC 5.0 artık 192kHz'e kadar örnekleme hızlarını ve 1Mbps'ye kadar bit hızını destekliyor.
Sese geçmeden önce, Nothing Phone (1) inceleme ünitemizle varsayılan yapılandırmada LHDC 5.0 kullanırken duyulabilir yüksek frekanslı bozulma olduğunu belirtmek isterim. Bu durum bit hızı değerleri değiştirilerek çözülebildi ancak bu da Bağlantı bölümünde ele alınan başka sorunlara neden oldu. Ses testlerinin çoğu bunun yerine SBC ve AAC ile birlikte LHDC 3.0 ile yapıldı.
Ear (2), bir önceki modele göre önemli ölçüde geliştirilmiş, iyi ses veren bir çift kulaklıktır. Aynı v-şekilli ayarlamaya sahip ancak yine de birçok alanda oldukça iyi ses veriyor.
Alt uçta hala bir bas güçlendirme rafı uygulanıyor, ancak frekans aralığında eskisine göre daha aşağıda durduğu ve alt bas bölgelerinde daha lokalize olduğu görülüyor. Baslarda da eskisine göre daha az şişkinlik var ve çok daha hızlı bir atak ve çürüme ile daha vurucu ve hassas bir ses elde ediliyor. Bu segmentte duyduğum en keyifli bas ayarlarından biri ve asla şişkin veya bunaltıcı hissettirmiyor.
Orta aralık da Ear (2)'de önemli bir gelişme gösteriyor. Ear (1)'in bas ve tiz bölgelerini desteklemeye yarayan biraz sıkışık, daha bulanık bir orta aralığı vardı. Ear (2)'deki orta aralık çok daha dolgun ve frekans spektrumunun geri kalanıyla senkronize bir şekilde duyuluyor. Burada daha önce eksik olan çok daha büyük bir detay ve ayrım hissi var.
Bununla birlikte, Ear (2) üzerindeki orta aralık hala mükemmel değil. Orta aralıkta, bazı erkek vokallerin miksteki tüm varlığını ve otoritesini kaybetmesine neden olan bir düşüş var. Bu durum daha derin erkek vokalleri ya da kadın vokalleri etkilemiyor çünkü bu dip oldukça dar bantlı bir yapıya sahip.
Ne yazık ki, tiz bölgesi Ear (2) için bir tartışma noktası olmaya devam ediyor. Bu artık tizlerin çok sıcak olduğu arka arkaya üçüncü Nothing audio ürünü. Bazı parçalarda enstrümanlardaki ve kadın vokallerdeki hava frekanslarını ve detayları ortaya çıkarmaya yardımcı olduğu için bu her zaman bir endişe kaynağı değil. Bir sonraki parçada ise bir zil vuruşu veya daha tiz bir kadın sesi kulaklarınızı parçalıyor.
Sıcak olan sadece yüksek tiz değil. Üst orta aralık da hafifçe vurgulanır, bu da kadın vokallerin öne çıkmasına ve erkek vokallerin genizden gelen bir tınıya sahip olmasına neden olabilir. Alt midlerdeki bir düşüşten kaynaklanan bu vurgulu bölge özellikle belirli mikslerde duyulabilir.
Ne yazık ki, bunu düzeltmek için EQ ile yapabileceğiniz çok az şey var. Burada sunulan üç ayar bandı, hassas ayar yapmak için çok az alan sağlıyor. Dahası, EQ'da daha büyük değişiklikler yapmak sesin spektrum boyunca önemli ölçüde değişmesine neden oluyor. Üç banttan herhangi birini artırdığınızda genel ses belirgin şekilde daha sessiz hale geliyor ve odak noktası ayarladığınız banda kayıyor gibi görünüyor. Sadece belirli bir bandı daha yüksek yapmak yerine, sesin geri kalanı da açıklanamaz bir şekilde daha sessiz hale geliyor.
Kişisel ses profilini etkinleştirdiğinizde de aynı şey oluyor. Çoğu zaman özel profil, işitme kaybınızı telafi etmek için belirli frekans aralıklarında (genellikle yüksek frekanslar) EQ artışı ekler ve bu bir kez daha etkinleştirildiğinde spektrumun geri kalanının daha sessiz olmasına neden olur. Kişiselleştirme algoritmasının sesin dahili olarak değişmesini hesaba katarken işitme kaybımı da hesaba katıp katmadığını anlayamadığım için bu özellik biraz anlamsız hale geldi.
EQ saçmalıklarını ve zaman zaman ölümcül tizleri bir kenara bırakırsak, Ear (2) çoğu zaman gerçekten ilgi çekici ve dinlemesi keyifli olabiliyor. Sürücüler bu sefer açıkça daha kaliteli ve bu da sese yansıyor. Ses aynı zamanda iyi bir görüntüleme ve mekanda konumlandırma hissi ile oldukça geniş. Zevkli bas ayarı da sesi bu segmentteki diğer birçok ürünün üzerine çıkarmaya yardımcı oluyor. Keşke Nothing kulak tırmalayan tiz takıntısından vazgeçse ya da en azından kullanıcılara daha ayrıntılı bir özel EQ sunsa.
Mikrofon
Mikrofon performansı ortalama. Ses doğal geliyor ancak agresif arka plan gürültü engelleme algoritması sessiz ortamlarda bile çok sık kesiliyor ve siz konuşurken sesinizde düşüşlere neden oluyor. Gürültü engellemeyi biraz azaltabilselerdi sesler çok daha net çıkabilirdi.
Gürültü engelleme
Ear (2) ortalama bir gürültü engelleme performansına sahip ancak maalesef birkaç sorunu var.
Nedeni ne olursa olsun, ANC'nin etkinliği dalgalanmaya devam ediyor ve bu da çalan bir şey yoksa son derece fark ediliyor. Manuel olarak Yüksek ayara ayarlandığında bile, ANC seviyelerini her birkaç saniyede bir çok belirgin bir şekilde ayarlamaya devam ediyor. Hatta çevreye göre değil de rastgele bir düzende ayarlıyormuş gibi görünüyor. Bir saniye iyi çalışıyor gibi görünürken, bir saniye sonra aniden çok daha fazla düşük frekanslı gürültü içeri giriyor. Bu durum dışarıdayken daha belirgindir ancak daha sessiz yerlerde de meydana gelir. Sadece orada, özellikle müzik çalarken fark etme olasılığınız daha düşük.
Daha önce de belirtildiği gibi, kişiselleştirilmiş ANC de göründüğü gibi sihirli bir değnek değildir. Ürettiği ayarlama, özellikle mevcut ortam gürültüsü seviyeleriniz içindir ve diğer ortamlarda iyi sonuçlar vermez. Aslında, birçok durumda, birden fazla manuel kişiselleştirilmiş ANC kalibrasyon testinden sonra bile genel ANC daha iyi sonuçlar verdi. Yine de uçaktayken kullanmanızı tavsiye ederim, böylece kendini o gürültü seviyesine ayarlar, ancak daha sonra işlerin daha iyi veya daha kötü olup olmadığını görmek için kapatmayı da deneyin.
Şu anda TWS'de mevcut olan en iyi ANC seviye 5 ise, en iyi durumunda bile ANC sağlam bir seviye 3'tür. Bu, ancak 2. seviye olan Ear'a (1) göre bir gelişme ama yine de Sony LinkBuds S gibi gördüğümüz en iyilerden bazıları kadar iyi değil. Düşük frekanslarda iyi bir iş çıkarıyor ama orta ve yüksek frekanslar o kadar iyi zayıflatılmıyor. Şu anda burada oturmuş bunu yazarken bile arkamda çalışan klimanın sesini müziğin üzerinden rahatlıkla duyabiliyorum. Şu anda LinkBuds S kullanıyor olsaydım klimanın açık olduğunu bile unuturdum.
Şeffaflık modu da gayet iyi. Sesi biraz boğuk geliyor ama yine de genel olarak kullanılabilir.
Gecikme
Kulak (2) zayıf gecikme performansına sahiptir. Nothing X uygulamasındaki düşük gecikme seçeneği olmadan, varsayılan gecikme süresi korkunçtur ve yaklaşık 300 ms'dir. Bu da bilgisayarlar veya medya oynatıcılar gibi Nothing X uygulamasını desteklemeyen cihazlarda kullanılamaz hale getiriyor.
Düşük gecikme seçeneği etkinleştirildiğinde, gecikme süresi hala biraz düşüktür, ancak sıradan oyunlar veya örneğin enstrüman çalmanıza izin veren uygulamalar için fena olmamalıdır.
Telefonda sadece video izlerken bile gecikme fark edilebilir. Telefonlar ses gecikmesini ayarlamak için videoyu otomatik olarak senkronize edeceğinden bu genellikle bir sorun değildir, ancak Ear'daki (2) gecikme varsayılan olarak o kadar büyüktür ki senkronizasyon hala kusurludur. Video için bile, iyi bir senkronizasyon elde etmek için düşük gecikme modunu etkinleştirmenizi tavsiye ederim.
Bağlanabilirlik
Kulak (2) test sırasında çeşitli bağlantı sorunları yaşadı. Birincisi, LHDC 5.0 amaçlandığı gibi çalışmıyor. Nothing Phone'da (1) tam 1Mbps bit hızına ayarlamak birkaç saniye sonra takılmaya başlamasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. 900kbps bile kullanılamaz. Yalnızca 500kbps'ye kadar indiğinizde biraz stabil çalışıyor. Tüm bu gözlemler telefon masa üzerinde bir kol mesafesinden daha az uzaktayken ve hareketsiz otururken yapıldı. Telefon bir çantada ya da cepte olsaydı durum çok daha kötü olurdu.
Hiçbir Şey Telefonunda LHDC 5.0 ayarları (1) Hiçbir Şey Telefonunda LHDC 5.0 ayarları (1) Hiçbir Şey Telefonunda LHDC 5.0 ayarları (1) Hiçbir Şey Telefonunda LHDC 5.0 ayarları (1)
Hiçbir Şey Telefonunda LHDC 5.0 ayarları (1)
LHDC 5.0 testleri tamamen Nothing Phone (1) ile yapıldığından, sorunları sadece kulaklıklardan, telefondan veya her ikisinden de izole etmek imkansızdı. Her iki durumda da, her ikisi de aynı şirkete ait, bu yüzden şimdi sorunun nerede olduğunu bulmak onlara bağlı.
Ses kalitesi bölümünde belirtildiği gibi, LHDC 5.0 kullanırken de bozulma vardı. Bu bir şekilde sadece 500kbps ve daha düşük bit hızlarında ortaya çıktı ki yukarıda da belirtildiği gibi bunlar kullanılabilir olan tek hızlar. Daha yükseğe çıkabilirsiniz, bu noktada bozulma durur ancak daha sonra ses takılmaya başlar.
Bu sorunlar LHDC 5.0'ı inceleme birimimizde tamamen kullanılamaz hale getirdi. Telefonda (1) bir sonraki kullanılabilir seçenek olan LHDC 3.0'a düşmek bozulma sorununu çözdü ancak bit hızında çok hırslı olursam yine de ses takılmalarıyla karşılaşabiliyordum.
Ayrıca LHDC'nin bazı Nothing olmayan telefonlarda çalışmasını sağlamakta zorlandım. Xiaomi telefonlarda sorunsuz çalıştı ancak Qualcomm yonga setli OnePlus telefonlarda çalışmadı. MediaTek yonga setli OnePlus telefonlarda, Bluetooth menüsü LHDC kullandığını söylüyordu ancak geliştirici ayarları, manuel olarak değiştirmediğiniz sürece aslında sadece AAC olduğunu gösteriyordu.
SBC ve AAC'ye gelince, her ikisi de kusursuz çalıştığı için gözlemlenen herhangi bir sorun yoktu. Çoğu telefonda bu codec'lerden birini kullanmak zorunda kalacağınızdan, LHDC hala bir avuç marka dışında biraz nadir olduğundan bu da iyi bir şey. Hiçbir şeyin neden her yerde bulunan LDAC yerine LHDC'yi seçtiğinden gerçekten emin değilim, özellikle de LHDC uygulamalarının sahip olduğu bir dizi sorun varken. LDAC benim deneyimlerime göre çok daha güvenilir ve işletim sisteminde yerleşik olarak bulunduğu için bugün piyasadaki tüm Android telefonlar tarafından destekleniyor.
Neyse ki, hem AAC hem de SBC gayet iyi ses veriyor, bu nedenle cihazınız LHDC'yi desteklemiyorsa FOMO'ya sahip olmanıza gerek yok.
Çift bağlantı
Ear (2) aynı anda iki cihaza bağlanmayı desteklemektedir. Bunu yapmak oldukça kolaydır ve kulaklıklar, desteklemeleri durumunda eşleştirilen her iki cihazla da LHDC'yi kullanabilir. Eşleştirilen cihazlardan biri kulaklıklardan yalnızca birine bağlanırken diğerinin her ikisine de bağlanabildiği bir durum dışında iyi çalıştı ancak diğer hatalarda olduğu gibi bu durum da kulaklıkları çantaya koyup tekrar deneyerek düzeltildi.
Pil
Kulak (2) ANC kapalıyken 6,3 saat ve ANC açıkken 4 saat pil kapasitesine sahiptir. ANC açık performansını test edemedim çünkü ANC yalnızca kulaklıklar kulağınıza yerleştirildiğini algıladığında aktif oluyor, bu da pil testi sırasında kulaklık takılmadığı için etkinleştirilemeyeceği anlamına geliyor.
Bu yüzden ANC kapalı sonuçları için LHDC ve AAC ile test ettim. AAC çalıştırması 5,7 saatlik bir pil ömrü sağladı ki bu rakam Nothing'in AAC veya SBC ile test edildiğini açıkça belirtmek için verdiği 6,3 saatlik rakama yeterince yakın. Ancak, LHDC testi sadece 4 saat sürmüştür ki bu da genel olarak yetersizdir. Tekrar belirtmek gerekirse, bu test ANC kapalıyken yapılmıştır.
Yani Ear (2)'yi amaçlandığı gibi, LHDC ve ANC ile kullanırsanız, 2-3 saatlik pil ömrüne bakarsınız ki bu bir çift modern kulaklık için oldukça korkunçtur.
İnceleme ünitemizde de iki kulaklık arasında büyük bir fark vardı ve soldaki kulaklık çok daha kötü bir pil ömrüne sahipti. Ürüne şüpheyle yaklaşmamak adına, yukarıdaki rakamlar daha uzun süre dayanan sağ üniteye aittir. Soldaki genellikle bir saat erken bitiyordu.
Sonuç
İncelemenin başında, Ear (2) ile odak noktasının ses kalitesini artırmak olduğunu söylemiştim ve gözlemlediğim de hemen hemen buydu. Ses kalitesi Ear (2)'de önceki modele kıyasla tartışmasız daha iyi. Aslında, tizlerin biraz fazla parlak olmasıyla ilgili sorunlarına rağmen, kendi fiyat aralığında en iyi ses veren kablosuz kulaklıklardan biri.
Bunun dışında, Ear (2) bir devam modeli için hayal kırıklığı yaratıyor. Geçen sefer herkesin ve chihuahua'larının övgüyle bahsettiği tasarım, sadeleştirilmiş ve kalitesi düşürülmüş gibi hissettiriyor. Nothing X uygulaması özelleştirilebilirlik açısından hala sınırlı ve yazılım zaman zaman hatalı olabiliyor. Gecikme performansı gibi pil ömrü de oldukça kötü. Ayrıca her şey beklendiği gibi çalışmıyor; ANC'de ve yeni LHDC 5.0 codec'inde sorunlar var.
Burada iyileştirme için çok yer var ve bu güncellemelerle yapılabilir. Kulak (1) de zorlu bir başlangıç yaptı ama sonunda iyi çalışmasını sağladılar. Ear (2)'nin de bir noktada iyi olacağına eminim ancak gelecekteki potansiyeline göre inceleme yapmıyoruz ve şu anda Ear (2) tavsiye edebileceğimiz bir ürün değil.
Artıları
- Hala kendine özgü bir tasarıma sahip
- Genel ses kalitesi iyi
- Konforlu
- Çift bağlantı desteği
- Kılıf ve kulaklıklar için IP derecesi
Eksiler
- Sert tiz ayarı
- Tutarsız ANC performansı
- LHDC 5.0 uygulamasının birçok sorunu var
- Çimdik hareketleri çok hassas
- Zayıf pil ömrü
- Oyun oynamak için yetersiz gecikme süresi
- Nothing X uygulaması sınırlı kişiselleştirilebilirlik sunuyor
- Kasa Kulaktan daha kötü görünüyor ve hissettiriyor (1)