Facebook Çıkmaza Girdi! Yetkililer Ne Yapacağını Bilmiyor

Facebook Çıkmaza Girdi! Yetkililer Ne Yapacağını Bilmiyor
Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un başı gizlilik politikası ile dertte, yetkililer ne yapacağını bilmiyor.

Dünya’nın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un başı gizlilik politikası ile dertte, yetkililer ne yapacağını bilmiyor.

Geçtiğimiz günlerde veri gizliliği artıracak politikalara yöneleceğini açıklayan sosyal medya platformu Facebook, kullanıcı verilerini kullanmadan kişiselleştirilmiş reklamlar üzerinde çalışmaya başladı. Ancak Apple’ın Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğini uygulamaya sokmasının ardından bu çalışma sadece İOS kullanıcılarını kapsayacak.

Diğer yandan Facebook, kullanıcı verilerini işlemeden kullanıcı verilerini nasıl yöneteceğini konusunda sıkıntı çekiyor. Zira Facebook mühendislerine göre toplanan kişisel verileri takip etmenin bir yolu bulunmuyor. Hal böyle olunca şirket gizlilik yasalarına uymakta da zorluk yaşıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Facebook mühendisleri, “Sistemlerimizin verileri nasıl kullandığı konusunda yeterli düzeyde kontrole ve açıklanabilirliğe sahip değiliz. Bu nedenle kontrollü politika değişikliklerini veya “X verilerini Y amacı için kullanmayacağız” gibi dış taahhütleri güvenle yapamıyoruz.’’ değerlendirmesinde bulundu.