Counter-Strike 2 Valve tarafından resmen duyuruldu

Counter-Strike 2 Valve tarafından resmen duyuruldu
Counter-Strike 2 resmi olarak çıkışına yaklaşıyor. Aylar süren sessizliğin ardından serinin geliştiricisi Valve, CS:GO'nun merakla beklenen devam oyununun özellikleri ve çıkış tarihi hakkında bilgi verdi.

Counter-Strike 2, ikonik çok oyunculu FPS serisi Counter Strike'ın beşinci iterasyonu olacak ve Counter Strike'tan bu yana serinin ilk oyunu olacak: Global Offensive'in Ağustos 2012'de piyasaya sürülmesinden bu yana serinin ilk oyunu olacak.

CS:GO'nun devam oyununun uzun süredir üzerinde çalışıldığı söyleniyordu. Ancak geçtiğimiz haftalarda oyunun geliştirildiğine dair somut bir kanıt ortaya çıkmamıştı. Valve, CS topluluğunun 2023 yazında CS2'yi oynamayı dört gözle bekleyebileceğini doğruladı.

Counter-Strike 2 hakkında bilinmesi gereken her şey

Map değişiklikleri
Counter-Strike 2'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, yirmi yıllık nişancı serisinin hayranları çok sayıda yeni geliştirme ve eklemeyi dört gözle bekleyebilir. Valve, Dust 2 ve Mirage gibi mevcut haritalardan bazılarının ışıklandırma iyileştirmelerini de içeren küçük değişiklikler alacağını doğruladı.

Nuke ve diğer birkaç harita oyunun kurallarını değiştirecek güncellemeler alacak ve yeni Source 2 ışıklandırmasını kullanacak. Bu değişiklikleri gerçekleştirmek için Valve gerçekçi malzemeler, ışıklandırma ve yansımalar üretebilen fiziksel tabanlı bir render sistemi kullanacak.

Counter Strike'ın Overpass gibi en eski haritalarından bazıları büyük bir revizyondan geçecek, çünkü Valve haritayı Source 2'nin gelişmiş araçlarını ve işleme özelliklerini kullanarak yeniden inşa etmeyi planlıyor. Bu araçlar, eğlenceli haritalar yaratarak oyunun ekosistemine katkıda bulunmak isteyen topluluk harita yapımcılarının da kullanımına sunulacak.

Alt tik güncellemeleri
CS:GO eskiden hareket ve atışları tik adı verilen ayrı zaman aralıklarında değerlendiriyordu. Bu durum oyunculara kusursuz bir deneyim sunsa da, tıklama ve tik zamanlamaları arasındaki eşitsizlik olasılığı nadir değildi ve genellikle isabetli atışlar veya fayda sağlamada fark yaratan unsurlardı. Ancak Valve, Counter-Strike 2'de tik oranları kavramının ötesine geçme sözü verdi.

CS2'de, yeni sunucular oyuncuların atış yaptığı veya hamle yaptığı anı tam olarak bileceğinden, tik oranlarının artık bir önemi olmayacak. CS2 sunucuları, oyuncunun tikler arasındaki hareketlerini doğru bir şekilde hesaplayarak deneyimi daha da akıcı hale getirecek.

Duman değişiklikleri
Counter-Strike 2'deki duman bombaları dinamik bir görünüme sahip olacak ve bu araç görünüm ve işlevselliğinde önemli geliştirmeler alacak. Oyuncular artık konumlarından bağımsız olarak aynı dumanı görebilecekler,

Dumanlar artık aydınlatmaya tepki verecek ve boşlukları doğal bir şekilde dolduracak. Buna ek olarak, dumanın şekli içinden ateş ederek veya yardımcı program göndererek değiştirilebilecek ve oyuncular için daha da fazla taktiksel fırsat sağlayacak.

Çıkış tarihi
Valve CS:GO'nun devamı için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklamadı. Ancak Counter-Strike hayranları oyunun 2023 yazında piyasaya sürülmesini bekleyebilirler. CS2 için sınırlı testler de başladı ve seçkin CS:GO oyuncuları oyunun yeni eklentilerini test etme fırsatı yakaladı. Counter-Strike 2 ve CS:GO ile ilgili haberler ve güncellemeler için Sportskeeda'yı takip etmeye devam edin.